Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tortaforma alját és oldalát is kibélelem sütőpapírral. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A tojások sárgáját is pár perc alatt habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom a vizet és beleszitálom a lisztet is, valamint a csipet sót is, és ezekkel is alaposan elkeverem. A tojásfehérje habból hozzáadok egy keveset, majd lazítok a tojásos-lisztes masszán, és határozottan elkeverem. A többit is hozzáadom, de ezt már óvatosan - hogy ne törjön össze a hab - alulról felfelé mozdulatokkal keverve vegyítem el benne alaposan. Az előkészített formába öntöm, majd elegyengetem benne. Alulról is megütögetem a formát. Az előmelegített sütőbe teszem, és kb. 30-35 perc alatt aranysárgára sütöm (sütőfüggő!!! tűpróba a végefelé, és ne szárítsuk ki).
A kókuszreszeléket egy késes aprítógépben vagy turmixban (vagy botmixerrel) addig dolgozom, amíg egészen pici darabos, már már krémes lesz. Közben adhatunk hozzá pár evőkanál tejszínt is, hogy könnyebben bánjon vele a gép. Miután így összedolgoztuk, érezni fogjuk, hogy sokkal intenzívebb lesz az íze, és miután kevésbé darabos, sokkal élvezhetőbb is volt így a tortában.
A tejszínt elkezdem habbá verni, majd szép fokozatosan beledolgozom a zselatint, végül a cukrot is és kemény habbá verem. A kókuszreszelékből félreteszek pár evőkanállal a díszítéshez, a többit pedig beleforgatom a habba.
A tortalapot kettévágom, amint kihűlt, és az alsó lapot megkenem málnadzsemmel. Ráhalmozom a kókuszos habnak kb. a felét. Tetejét ráteszem, kicsit lenyomkodom (nálam ez elmaradt most), bevonom a maradék krémmel (az oldalát is lehet, nálam most ez is elmaradt), majd a tetejét díszítem málnadzsemmel, esetleg fagyasztott málnával, kókuszreszelékkel, fehércsokoládéból készített forgácsokkal.
Az eredeti terv az volt egyébként, hogy oldalét fehércsoki lapokkal díszítem, de nem volt ideje megdermedni annak a fránya csokinak, amit felolvasztottam erre a célra. Így az kopaszon maradt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ajánlom húsvétra is, mert könnyű és üde édesség, amivel sok gond sincsen, mégis nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
isti53
2012.04.06 07:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőt előmelegítem, tortaforma alját, tojások fehérjét, tojások sárgáját, tojásfehérje habból, tojásos-lisztes masszán, előkészített formába, előmelegített sütőbe, késes aprítógépben, tejszínt elkezdem, kókuszreszelékből félreteszek, többit pedig, tortalapot kettévágom, alsó lapot, kókuszos habnak, maradék krémmel, tetejét díszítem, eredeti terv, volt egyébként, fránya csokinak, kopaszon maradt, kókuszreszeléket, összeállításhoz, felolvasztottam, összedolgoztuk, fehércsokoládé, kókuszreszelék, előmelegített, mozdulatokkal, málnadzsemmel, kókuszkrémhez, piskótalaphoz, málnadzsemmel, elegyengetem, forgácsokkal, előkészített, határozottan, tojásfehérje, beleforgatom, beledolgozom, sütőpapírral, aprítógépben, előmelegítem, tortaformába, aranysárgára, beleszitálom, díszítéshez, tojás, evőkanál liszt, csapott evőkanál porcukor, csipet, evőkanál hideg, kókuszkrémhez habhoz, összeállításhoz díszítéshez, fehércsokoládé,
|
|
|
|
|