Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe.
Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő, vagy a kovász!
Elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, és kisebb kockákra vágjuk. Azonnal citromlébe forgatjuk és lecsepegtetjük. A diót durvára vágjuk és elkeverjük a fahéjjal.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipó legyen egy pár dekával nagyobb, ez lesz majd a felső tészta.
Mindkét cipót kb. 3mm vastag lapra nyújtjuk. Az alsó lapon egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval megjelöljük a fánkok helyét.
Mindegyik fánk közepére egy kevés lekvárt teszünk, erre egy kiskanálnyi fahéjas diót, és egy-két almakockát.
Ráterítjük a másik tésztalapot, és a közöket gondosan lenyomkodjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat. A tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, hogy ne repedezzen meg, lazán letakarjuk egy folpackkal, majd egy konyharuhával, és 20 percig kelni hagyjuk.
Egy nagyobb méretű lábasban felforrósítunk 3 ujjnyi olajat, beleteszünk 4-5 fánkot, lefedjük, és mérsékelt tűzön 3-4 percig sütjük. Megfordítjuk a fánkokat, és fedő nélkül aranysárgára sütjük.
Papírkendőre téve felitatjuk róla az olajat. Egy nagyobb tálra halmozzuk, megszórjuk vaníliás porcukorral és langyosan tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
30 db fánkhoz kellenek ezek az értékek!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 10:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kenyérsütő tartályába, egyéb járulékos, almákat meghámozzuk, diót durvára, megkelt tésztát, egyik cipó, felső tészta, alsó lapon, fánkok helyét, kevés lekvárt, kiskanálnyi fahéjas, másik tésztalapot, közöket gondosan, tetejüket vékonyan, nagyobb méretű, nagyobb tálra, felforrósítunk, kidagasztatjuk, lecsepegtetjük, konyharuhával, aranysárgára, tojássárgája, Megfordítjuk, lenyomkodjuk, eltávolítjuk, baracklekvár, Papírkendőre, összetevőket, Elkészítjük, kiskanálnyi, megjelöljük, porcukorral, beleteszünk, meghámozzuk, tésztalapot, elkeverjük, kenyérsütő, tartályába, napraforgó, kelesztjük, kávéskanál, Ráterítjük, 28%-os, porcukor, búzaliszt BL55, tojássárgája, csipet, olvasztott, evőkanál, nagy szem alma, nagy szem alma, darált, kávéskanál őrölt fahéj, baracklekvár, napraforgó olaj, porcukor,
|
|
|
|
|
Briós
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|