Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A fazékba tesszük a 2 liter hideg vizet, majd a megmosott húsos csontot beletesszük, lassú tűzön kezdjük főzni. Ízesítjük a 4 leveskockával. Beletesszük a zellerlevelet, a szerecsendiót, a borsot. Közben megpucoljuk a zöldségeket. Amikor a leves elkezd habosodni , akkor lehabozzuk a tetejét. Majd beletesszük a megtisztított zöldségeket is. Szép lassú tűzön, hogy éppen gyöngyözzön a leves főzzük tovább még körülbelül egy órát. Ezalatt a leves tésztát kifőzzük vízben. Majd a levest leszűrjük, tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A leszűrt zöldségeket is a leves mellé tálaljuk. A húsos csont mellé bármilyen mártást készíthetünk ízlés szerint. Jó étvágyat.
|
|
|
|
1 komment
|
1 ember kedveli
|
pista46
2014.03.30 16:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
borsofozelek08 |
2014.04.02. 13:51 (#1) |
|
|
Szia,
próbáltad már leveskocka nélkül. Mióta gluténmentes diétát kellett tartanom és nem ehettem leveskockát sem, így azóta anélkül készítem, isteni, csak és kizárólag a zöldségek, a husi, és só!A színe és az íze még szebb mint kockával, ugyanis a nátrium-glutamátot ami a kockában van a szervezet nem tudja megemészteni, káros az egészségre! Csak egy gondolat |
| |
|
|
|
fazékba tesszük, megmosott húsos, leves elkezd, megtisztított zöldségeket, leves főzzük, leves tésztát, levest leszűrjük, leszűrt zöldségeket, leves mellé, húsos csont, megtisztított, szerecsendiót, zellerlevelet, leveskockával, készíthetünk, szerecsendió, zellerlevél, Beletesszük, beletesszük, beletesszük, zöldségeket, gyöngyözzön, zöldségeket, megpucoljuk, zöldségeket, valamilyen, leveskocka, körülbelül, feketebors, lehabozzuk, fehérrépa, Ízesítjük, bármilyen, megmosott, fokhagyma, sárgarépa, sárgarépa, fehérrépa, gerezd fokhagyma, hagyma, karalábé, leveskocka, húsos csont, zeller gumó, szerecsendió reszelve, szem feketebors, szál zellerlevél, liter víz, valamilyen leves tészta,
|
|
|
|
|