Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy mély tálban összekeverem a lisztet, sót, sütőport, citromhéjat s a cukrot.
tojássárgáját habosra kikeverem , hozzáadom az olvasztott vajat, s a tejfölt , jól kidolgozom , a kettőt összegyúrom .
Két részre osztom folpackba csomagolom és pihentetem fél órát .
Addig míg pihen a tészta elkészítem a tölteléket : egy tálban összekeverem a hozzávalókat az alma nélkül.
A reszelt almát csak végén adom hozzá, ugyanúgy mint a fehérje kemény habját.
A tésztát pihentetés után 22 x 34 -cm s re kinyújtom , kivajazott tepsibe rakom , megszurkálom villával a tésztát, rásimítom a tölteléket, arra pedig a másik lapot rakom rá.
Azt is megszurkálom , s 180 fokon 45-50 percig sütöm.
Hagyom hűlni és utána felkockázom , porcukorral megszórom s kockára felvágom és tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Könnyű elkészíteni ,az alma és a dió igen jól passzol egymáshoz.
Bejgli helyett karácsonykor is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
24 ember kedveli
|
ibolya58
2012.10.19 22:03
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mély tálban, olvasztott vajat, kettőt összegyúrom, tészta elkészítem, tálban összekeverem, alma nélkül, reszelt almát, fehérje kemény, tésztát pihentetés, másik lapot, tojássárgáját, megszurkálom, hozzávalókat, tojásfehérje, megszurkálom, összekeverem, összekeverem, karácsonykor, elkészíthető, felkockázom, porcukorral, töltelékhez, citromhéjat, elkészíteni, összegyúrom, tölteléket, kidolgozom, csomagolom, pihentetem, Szentjános, olvasztott, elkészítem, tölteléket, pihentetés, kivajazott, tojássárga, tészta, liszt, cukor, tasak sütőpor, reszelt citromhéja, tojássárga, töltelékhez, darált, liszt, cukor, csomag sütőpor, alma, tojásfehérje,
|
|
|
|
|