Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A vajat a cukrokkal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, majd a csokoládéval és a tejszínnel felváltva a vajas krémhez adjuk.
2. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 32x24 cm) kanalazzuk, elsimítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
3. A bevonathoz a tortabevonót összetördeljük, vízfürdőben felolvasztjuk, majd a vajjal elkeverjük. A kihűlt tésztára kenjük, megvárjuk, amíg a máz megszárad, csak utána szeleteljük.
4. A szeleteket a csokoládéforgáccsal megszórjuk (burgonyahámozóval is faraghatjuk). A tejszínt kemény habbá verjük, és nyomózsákból a süteményekre rózsákat nyomunk. A kakaóporral megszórjuk, esetleg mentalevelekkel díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom,és ajánlom mindenkinek!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
hencsike27
2013.12.11 11:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
botka_eva |
2013.12.12. 14:46 (#1) |
|
 |
Lemaradt,hogy mennyi liszt kellene hozzá! Valóban 2 db tojás kell hozzá? Légy szíves írd meg. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: botka_eva@tvn.hu |
| |
|
|
|
csokoládét vízfürdőben, cukrokkal krémesre, sütőporral összekeverjük, tejszínnel felváltva, vajas krémhez, masszát sütőpapírral, tortabevonót összetördeljük, vajjal elkeverjük, kihűlt tésztára, tejszínt kemény, süteményekre rózsákat, kakaóporral megszórjuk, mentalevelekkel, összetördeljük, fehércsokoládé, összekeverjük, felolvasztjuk, előmelegítjük, felolvasztjuk, süteményekre, nyomózsákból, csokoládéval, tortabevonót, sütőpapírral, szeleteljük, Fehércsokis, vízfürdőben, étcsokoládé, faraghatjuk, főzőtejszín, mindenkinek, kakaóporral, vízfürdőben, tejszínnel, sütőporral, kanalazzuk, szeleteket, megszórjuk, étcsokoládé, cukor, csomag vaníliás cukor, tojás, evőkanál kakaópor, főzőtejszín, tetejére, fehér csokoládé, evőkanál, fehércsokoládé-forgács, tejszín,
|
|
|
|
|