Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
15 dkg cukrot,a keményítőt,2,5 dl tejet fakanállal simára keverünk, majd kis lángon,kevergetve, sima masszává főzzük.A tejszínt és a krémsajtot habosra keverjük,majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a meleg, cukros tejet. 4 tojássárgáját citromhéjjal kikeverünk,5 tojásfehérjét a sóval a vaníliáscukorral és és 2 evőkanál cukorral habbá verjük, majd a sajtos krémhez adjuk. a maradék tojássárgát egy evőkanál tejjel habosra keverjük. A sajtos krémet kivajazott, 22 cm átmérőjű, kipattintható tortaformába öntjük a tejes tojáskrémet a tetejére simítjuk,és meleg sütőben aranyszínűre sütjük.tányérra borítjuk,és egy óráig hűtjük.Kivesszük a formából(ne ijedjünk meg össze fog esni a tészta)és 6 órára hűtőbe tesszük.Tálaláskor porcukorral megszórjuk,citromhéjjal, málnával, mentalevéllel díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Málnakrémet adhatunk mellé(málnalekvárt kikeverünk kevés tejszínnel).
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.15 22:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
krémsajtot habosra, sajtos krémhez, maradék tojássárgát, evőkanál tejjel, sajtos krémet, tejes tojáskrémet, tetejére simítjuk, óráig hűtjük, vaníliáscukorral, mentalevéllel, kipattintható, vaníliáscukor, tojássárgáját, tojásfehérjét, citromhéjjal, citromhéjjal, málnalekvárt, tortaformába, aranyszínűre, tojáskrémet, Krémssajtos, tojássárgát, díszítéshez, porcukorral, Málnakrémet, kevergetve, tejszínnel, mentalevél, kikeverünk, krémsajtot, megszórjuk, hozzáadjuk, kikeverünk, fakanállal, dkg+ evőkanál cukor, kukoricakeményítő, evőkanál, tejszín, tejszínes krémsajt, tojás, citrom reszelt héja, csipetnyi, tasak vaníliáscukor, díszítéshez, porcukor, citrom héja, málna, mentalevél,
|
|
|
|
|