Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A liszt,tej,tojás, cukor, vaníliás cukor és a só alapanyagokból palacsinta tésztát készítünk.
Egy tepsit vékonyan kikenjük zsírral és a kapott palacsintatésztát beleöntjük.
Jó forró sütőben szép pirosra süssük. Feltehetően 1órán keresztül kell sütni.Sütés közben felhólyagosodik akár párna nagyságúra hólyagosodhat. Tűpróbával ellenőrizzük át sült e.
Miután megsült pihentessük a pitét, majd vágjuk nagy kockákra.
Tálalás porcukrozottan, barack lekvárral, barackszelettel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ügyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon vastag a tészta, különben nem sül át rendesen, és a közepe nyers marad.
Maximum 1ujjnyi vastag lehet.
A baracklekvárhoz keverhetünk 0.5 dl barackpálinkát, amitől kicsit pikánsabb lesz a tejes pite íze.
A másik - és legbiztosabb - jele, hogy jól készítettük el a süteményt az, hogy pillanatok alatt elfogy.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.18 18:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tepsit vékonyan, kapott palacsintatésztát, közepe nyers, baracklekvárhoz keverhetünk, tejes pite, másik –, baracklekvárhoz, felhólyagosodik, barackszelettel, alapanyagokból, barackpálinkát, porcukrozottan, vaníliáscukor, hólyagosodhat, legbiztosabb, ellenőrizzük, készítettük, keverhetünk, Feltehetően, pihentessük, palacsinta, nagyságúra, pillanatok, beleöntjük, Tűpróbával, készítünk, lekvárral, keresztül, pikánsabb, süteményt, Ügyeljünk, Tejespite, liszt, cukor, vaníliáscukor, tojás, zsír, barack lekvár, porcukor,
|
|
|
|
|