Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csülök sonka recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Bontott csülök lehetőleg hátsó és az sem baj sőt, ha megtudod fűzni a hentest hogy egy kis combrész is kerüljön
» fél kanál szemesbors
» egész babérlevélkék
» 1 fej vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» kis olivaolaj
» egy kis zsálya
» 2 rozmaring ág
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.Az alaposan szőrtelenített, perzselt csülköt, mosás után feltesszük főni bő vízben.
2. A szemesborst, a babérleveleket, vöröshagymát, egy két cikk fokhagymát, sót dobunk bele
3. puhára főzzük, van amikor 1,5 órát, van hogy 2 órát főzöm, szét főzni nem szabad a bőrére is vigyázni kell.
4. Ha megfőtt, hagyni kell hűlni.
5. Bekenjük mindenhol olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk.
6. Lehetőleg úgy tegyük a tepsibe hogy a bőrös része legyen felül.
7. A fokhagyma, zsálya, rozmaring ág mellett megpirítjuk hőlégkeveréses 180, felül grill 200 - figyelni kell hogy nehogy megkapja a bőrét, az olívától ropogósra fog sülni. Nem kell neki sok idő.
8. Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, próbáljuk úgy becsomagolni fóliába hogy gömbformája legyen a bőrös rész legyen kívül.
9. Tedd a hűtőbe és másnap gömb formájú sonkát kapsz, éles késsel nagyon vékony szeleteket vághatsz.
Megjegyzés / tipp:

Macerásnak tűnik de nem az, bedobálok mindent a fazékba, néha bele kell nézni. A sütésnél vigyázni kell ne égjen meg, ne szárítsd ki, csak pirítsd hiszen puhára főztük, nyers nem marad!
Napokig eláll...egy napnál tovább nem marad a hűtőbe...minden helyett ezt esszük. Szendvicsbe, salátára,főzelékre, rakott ételekbe. Olaszországban felvágottként árulják.
1 komment 16 ember kedveli alex58
2012.02.16 13:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
invisibilia 2012.02.16. 22:01 (#1)
Kipróbálom!
Címkék
hentest hogy, alaposan szőrtelenített, tepsibe hogy, bőrös része, olívától ropogósra, bőrös rész, sütésnél vigyázni, napnál tovább, szőrtelenített, Olaszországban, babérleveleket, hőlégkeveréses, felvágottként, babérlevélkék, vöröshagymát, becsomagolni, Szendvicsbe, szemesborst, megpirítjuk, vöröshagyma, gömbformája, Macerásnak, feltesszük, szeleteket, fokhagymát, szemesbors, főzelékre, olivaolaj, rozmaring, Lehetőleg, próbáljuk, bedobálok, ropogósra, rozmaring, kanál szemesbors, egész babérlevélkék, vöröshagyma, fokhagyma, olivaolaj, zsálya, rozmaring,
Aszpikos tojás
0 komment 5 ember kedveli
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Bácskai gombásrizs!
0 komment 10 ember kedveli
Parmezános baconos pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Gombás-paradicsomos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Grillezett csirkemell paradicsomos fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Linzer dióval megszórva
0 komment 3 ember kedveli
Étcsokoládés sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Almás - sajtos virslisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Sertésszelet Medve bundában
0 komment 30 ember kedveli
Buffalo csirkeszárnyak
0 komment 6 ember kedveli
Vaniliás piskótatekercs...
0 komment 21 ember kedveli
Túrótorta sütés nélkül
0 komment 9 ember kedveli
Karamellás szelet !
0 komment 22 ember kedveli
Hagyma krémleves snidlinggel
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.