Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csülök sonka recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Bontott csülök lehetőleg hátsó és az sem baj sőt, ha megtudod fűzni a hentest hogy egy kis combrész is kerüljön
» fél kanál szemesbors
» egész babérlevélkék
» 1 fej vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» kis olivaolaj
» egy kis zsálya
» 2 rozmaring ág
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1.Az alaposan szőrtelenített, perzselt csülköt, mosás után feltesszük főni bő vízben.
2. A szemesborst, a babérleveleket, vöröshagymát, egy két cikk fokhagymát, sót dobunk bele
3. puhára főzzük, van amikor 1,5 órát, van hogy 2 órát főzöm, szét főzni nem szabad a bőrére is vigyázni kell.
4. Ha megfőtt, hagyni kell hűlni.
5. Bekenjük mindenhol olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk.
6. Lehetőleg úgy tegyük a tepsibe hogy a bőrös része legyen felül.
7. A fokhagyma, zsálya, rozmaring ág mellett megpirítjuk hőlégkeveréses 180, felül grill 200 - figyelni kell hogy nehogy megkapja a bőrét, az olívától ropogósra fog sülni. Nem kell neki sok idő.
8. Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, próbáljuk úgy becsomagolni fóliába hogy gömbformája legyen a bőrös rész legyen kívül.
9. Tedd a hűtőbe és másnap gömb formájú sonkát kapsz, éles késsel nagyon vékony szeleteket vághatsz.
Megjegyzés / tipp:

Macerásnak tűnik de nem az, bedobálok mindent a fazékba, néha bele kell nézni. A sütésnél vigyázni kell ne égjen meg, ne szárítsd ki, csak pirítsd hiszen puhára főztük, nyers nem marad!
Napokig eláll...egy napnál tovább nem marad a hűtőbe...minden helyett ezt esszük. Szendvicsbe, salátára,főzelékre, rakott ételekbe. Olaszországban felvágottként árulják.
1 komment 16 ember kedveli alex58
2012.02.16 13:19
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
invisibilia 2012.02.16. 22:01 (#1)
Kipróbálom!
Címkék
hentest hogy, alaposan szőrtelenített, tepsibe hogy, bőrös része, olívától ropogósra, bőrös rész, sütésnél vigyázni, napnál tovább, szőrtelenített, Olaszországban, babérleveleket, hőlégkeveréses, felvágottként, babérlevélkék, vöröshagymát, becsomagolni, Szendvicsbe, szemesborst, megpirítjuk, vöröshagyma, gömbformája, Macerásnak, feltesszük, szeleteket, fokhagymát, szemesbors, főzelékre, olivaolaj, rozmaring, Lehetőleg, próbáljuk, bedobálok, ropogósra, rozmaring, kanál szemesbors, egész babérlevélkék, vöröshagyma, fokhagyma, olivaolaj, zsálya, rozmaring,
Kedvenc szelet
0 komment 8 ember kedveli
Boros pecsenye
0 komment 3 ember kedveli
Málnás-banános turmix...
0 komment 5 ember kedveli
Tejszelet
0 komment 2 ember kedveli
Flódni torta
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres gulyás!
2 komment 6 ember kedveli
Üdítős süti
0 komment 1 ember kedveli
Dán csokis kocka
0 komment 7 ember kedveli
Húsleves
1 komment 1 ember kedveli
Kacsamell zöldségágyon
0 komment 6 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Húsos rakott burgonya
0 komment 5 ember kedveli
Fahéjas-citromos mákosguba sütve
1 komment 6 ember kedveli
Káposztás pogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Tiroli Almás rétes
0 komment 6 ember kedveli
Illatos omlós csirke
2 komment 18 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.