Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töpörtyűs leveles pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg liszt
» 3 egész tojás
» ízlés szerint kb.1 csapott ek. só
» 10 dkg zsír
» 5 dkg élesztő
» A tepertőkrémhez:
» 20 dkg tepertő darálva
» kb.10 dkg zsír
» bors
» só
» majoránna
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet az élesztővel, a tojásokkal, sóval, és a zsírral tésztává dagasztjuk, ha igényli, kis tej hozzáadható, se nagyon lágy, se kemény ne legyen.
Dagasztás után a tésztát - amilyen vékonyra csak lehet - kinyújtjuk, és a tepertőkrémet rákenjük, majd hajtogatjuk, és fél órát pihenni hagyjuk, majd újból nyújtjuk hajtogatjuk, és fél óra pihenés után szaggatjuk.
Tepsibe rakjuk, a tetejét tojással megkenjük, és rácsozás után pirosra sütjük.

Megjegyzés / tipp:

Külön keleszteni nem kell.Fogyasztásakor levelenként szétszedhető!
Jó étvágyat kívánok.
1 komment 8 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.22 10:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
egybajai 2016.02.06. 09:10 (#1)
Na, hát én arra befizetnék, hogyan lesz az egy kiló lisztből, csupán a három tojás, 10 dkg zsír, a só és élesztő(hogyan? csak úgy belemorzsolva a lisztbe?) egynemű tészta, valamilyen hozzáadott folyadék nélkül? Az meg aztán már végképp elképzelhetetlen, hogyha ezt az egészet amilyen vékonyra csak lehet - nyilván régimódi, igazi nagy konyhaasztalnyi lap lenne belőle, hogyan takarja be azzal a 20 dkg tepertő, és 10 dkg zsír keverékével? Esetleg felolvasztja és ecsettel hordja fel? Én a 80 dkg liszt mennyiségű, és előkelesztett tésztát 2 cm vastagságúra nyújtom, és az ehhez előkészített 40 dkg tepertő és 15 dkg zsírral, sóval, borssal előkészített tepertőkrémmel is csak éppen a kellőképpen tudom bevonni, hogy a végén valóban igazi foszlós és leveles pogácsát tehessek a családi asztalra. Most nincs több időm, de megígérem, legközelebb leírom annak a tepertős pogácsának az általam bevált elkészítési módját is!
Címkék
zsírral tésztává, tepertőkrémet rákenjük, tetejét tojással, tepertőkrémhez, Fogyasztásakor, tepertőkrémet, szétszedhető, hajtogatjuk, hajtogatjuk, hozzáadható, levelenként, dagasztjuk, élesztővel, kinyújtjuk, tojásokkal, szaggatjuk, keleszteni, majoránna, Töpörtyűs, Dagasztás, megkenjük, nyújtjuk, rácsozás, étvágyat, rákenjük, tésztává, vékonyra, tojással, tésztát, liszt, egész tojás, ízlés szerint csapott, zsír, élesztő, tepertőkrémhez, tepertő darálva, zsír, bors, majoránna,
Zöldséges töltött káposzta !
0 komment 8 ember kedveli
Burgonya-grácia
0 komment 2 ember kedveli
Sólet
0 komment 3 ember kedveli
Őszibarack bundában sütve
1 komment 11 ember kedveli
Sertésborda Székely módra
0 komment 5 ember kedveli
Sajtosgaluska (Aus Bayern)
0 komment 20 ember kedveli
Karalábés göngyölt csirkemell cukrosoknak
0 komment 6 ember kedveli
Spárgás lasagne...
0 komment 2 ember kedveli
Kukoricás rakott csirkemell
0 komment 6 ember kedveli
Lisztmentes almatorta
0 komment 3 ember kedveli
Hagymás bab
0 komment 7 ember kedveli
Aszpikos sonkatekercs...
0 komment 8 ember kedveli
"Lusta asszony" túrósa
4 komment 30 ember kedveli
Brokkolis tészta sajtszószban
0 komment 2 ember kedveli
Húsvéti vendégváró
0 komment 29 ember kedveli
Tejszínes lencseleves
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.