Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Elkészítés: Fél kiló cukrot felteszünk főni két deci vízzel, s folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ha már eléggé nyúlós, levesszük a tűzről. A pépet annyifelé osztjuk, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítőket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kockaformákra.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Selyempapírba, majd színes csomagolópapírba csavarjuk.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
isti83
2011.12.14 10:33
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
pépet annyifelé, kicsit langyosítsuk, elkészült szaloncukrot, csomagolópapírba, Selyempapírba, Császárkörtés, kockaformákra, szaloncukrot, vastagságban, langyosítsuk, folyamatosan, császárkörte, szaloncukor, bevonhatjuk, szeretnénk, ízesítőket, Elkészítés, kevergetve, felteszünk, ahányféle, csavarjuk, levesszük, készíteni, annyifelé, elkészült, átlátszó, hólyagos, Keverjük, simítsuk, cukor, császárkörte-aroma,
|
|
|
|
|
Gofri
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|