Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldborsófőzelék rántott párizsival recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A főzelékhez:
» 75 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
» kb. 2-2,5 dl tej
» olaj
» 1 nagy csokor petrezselyem (finomra aprítva)
» cukor
» só
» A rántott párizsihoz:
» 40 dkg párizsi (kb. 1 centis szeletekre vágva)
» 1 tojás (pici borssal, sóval felverve)
» 2 evőkanál liszt
» 4 evőkanál zsemlemorzsa
» olaj
» A tükörtojáshoz:
» 4 tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A fagyos zöldborsót feltesszük főni annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, sózzuk. Közben világos rántást készítünk, amit hideg tejjel felengedünk, és a megpuhult borsóhoz adunk. Ízesítjük sóval, cukorral. A petrezselymet a végén adjuk a főzelékhez, de már nem főzzük.
(Ha nem sikerül a rántást elsőre eltalálni és híg a főzelék, egy kevés lisztet kis vízzel kikeverünk, kevés forró főzelékkel elkeverjük, és úgy sürítünk. Ha kicsit sűrűbbre sikerül, tejjel hígítunk.)

A párizsit hagyományos módon lisztbe-tojásba-morzsába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

A tükörtojáshoz egy teflonserpenyő alját vékonyan kikenjük pár csepp olajjal, felforrósítjuk, és a felütött tojást/tojásokat közepes hőfokon megsütjük. (A fehérjét picit körbesózzuk, a sárgája nem szereti a sózást, kifehéredik.)
Megjegyzés / tipp:

próbáljátok ki nagyon jó:-)
0 komment 13 ember kedveli melibaby66
2012.07.04 20:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fagyos zöldborsót, megpuhult borsóhoz, végén adjuk, rántást elsőre, kevés lisztet, párizsit hagyományos, teflonserpenyő alját, felütött tojást, fehérjét picit, Zöldborsófőzelék, teflonserpenyő, felforrósítjuk, petrezselymet, tükörtojáshoz, tükörtojáshoz, zsemlemorzsa, petrezselyem, hagyományos, próbáljátok, fagyasztott, körbesózzuk, kifehéredik, felengedünk, elkeverjük, párizsihoz, feltesszük, zöldborsót, főzelékkel, párizsival, szeletekre, főzelékhez, főzelékhez, kikeverünk, tojásokat, megpuhult, főzelékhez, fagyasztott zsenge zöldborsó, olaj, cukor, rántott párizsihoz, evőkanál liszt, evőkanál zsemlemorzsa, olaj, tükörtojáshoz, tojás,
málnás tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Olaszos csirkecombok
0 komment 2 ember kedveli
Májgombócleves
0 komment 1 ember kedveli
Magyaróvári szelet sertéshússal laskagombával
1 komment 2 ember kedveli
Barackos túrós batyu
0 komment 4 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Nutellás-mascarponés pohárkrém
0 komment 5 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 4 ember kedveli
Hajdúsági tokány !
1 komment 25 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta
1 komment 9 ember kedveli
Clafoutis Pina Colada
1 komment 3 ember kedveli
Erdélyi borjútokány
0 komment 3 ember kedveli
Zellerkrémleves sváb gombóccal
0 komment 2 ember kedveli
Vaddisznópörkölt vörösborral
0 komment 7 ember kedveli
Mexikói rizses csirke...
0 komment 6 ember kedveli
Túró Rudi (ahogy én készítem)
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.