Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldborsófőzelék rántott párizsival recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A főzelékhez:
» 75 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
» kb. 2-2,5 dl tej
» olaj
» 1 nagy csokor petrezselyem (finomra aprítva)
» cukor
» só
» A rántott párizsihoz:
» 40 dkg párizsi (kb. 1 centis szeletekre vágva)
» 1 tojás (pici borssal, sóval felverve)
» 2 evőkanál liszt
» 4 evőkanál zsemlemorzsa
» olaj
» A tükörtojáshoz:
» 4 tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A fagyos zöldborsót feltesszük főni annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, sózzuk. Közben világos rántást készítünk, amit hideg tejjel felengedünk, és a megpuhult borsóhoz adunk. Ízesítjük sóval, cukorral. A petrezselymet a végén adjuk a főzelékhez, de már nem főzzük.
(Ha nem sikerül a rántást elsőre eltalálni és híg a főzelék, egy kevés lisztet kis vízzel kikeverünk, kevés forró főzelékkel elkeverjük, és úgy sürítünk. Ha kicsit sűrűbbre sikerül, tejjel hígítunk.)

A párizsit hagyományos módon lisztbe-tojásba-morzsába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

A tükörtojáshoz egy teflonserpenyő alját vékonyan kikenjük pár csepp olajjal, felforrósítjuk, és a felütött tojást/tojásokat közepes hőfokon megsütjük. (A fehérjét picit körbesózzuk, a sárgája nem szereti a sózást, kifehéredik.)
Megjegyzés / tipp:

próbáljátok ki nagyon jó:-)
0 komment 13 ember kedveli melibaby66
2012.07.04 20:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fagyos zöldborsót, megpuhult borsóhoz, végén adjuk, rántást elsőre, kevés lisztet, párizsit hagyományos, teflonserpenyő alját, felütött tojást, fehérjét picit, Zöldborsófőzelék, teflonserpenyő, felforrósítjuk, petrezselymet, tükörtojáshoz, tükörtojáshoz, zsemlemorzsa, petrezselyem, hagyományos, próbáljátok, fagyasztott, körbesózzuk, kifehéredik, felengedünk, elkeverjük, párizsihoz, feltesszük, zöldborsót, főzelékkel, párizsival, szeletekre, főzelékhez, főzelékhez, kikeverünk, tojásokat, megpuhult, főzelékhez, fagyasztott zsenge zöldborsó, olaj, cukor, rántott párizsihoz, evőkanál liszt, evőkanál zsemlemorzsa, olaj, tükörtojáshoz, tojás,
Bolognai metélt !
0 komment 5 ember kedveli
Paleocsinta
0 komment 6 ember kedveli
Majonézes burgonyasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Darálthúsos bugaci leves
0 komment 10 ember kedveli
Vörösboros puncs
0 komment 3 ember kedveli
Majonézes kukoricasaláta
0 komment 17 ember kedveli
Cukkini torta túróval, sonkával !
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemáj rizottó
0 komment 6 ember kedveli
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
0 komment 9 ember kedveli
Húsgombócok paradicsomszószban
0 komment 1 ember kedveli
Szilveszteri szezámos kiflicskék
0 komment 3 ember kedveli
Mscarpones kifli
0 komment 2 ember kedveli
Spenótos tagliatelle csirkegombóccal!
0 komment 1 ember kedveli
Bakacsók
0 komment 5 ember kedveli
Tésztasaláta sonkával
2 komment 5 ember kedveli
Fűszeres gombával töltött, göngyölt karaj!
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.