Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kókuszos csibék recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 cs. élesztő
» 2,5 dl langyos tej
» 8 dkg kristálycukor
» 50 dkg liszt
» 1 narancs héja
» 8 dkg puha vaj
» 1 tojás, só
» A dekorációhoz:
» 1 tojássárgája
» 3 dkg marcipánmassza
» piros ételfesték
» 10 dkg kókuszreszelék
» 10 dkg baracklekvár
» apró mazsola
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, majd jól eldolgozzuk. 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából 12 db csirkét formázunk ( először kisebb gombócot, majd az egyik oldalát kicsit csúcsosra húzzuk ) és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Végül a fejeket formázzuk meg : az is kis gombóc, csak kisebb mint a test, tojássárgával hozzáragasztjuk a testekhez. 10 percig még kelni hagyjuk, majd megkenjük tojássárgával és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A baracklekvárt felmelegítjük, átpasszírozzuk, és mindenhol bekenjük vele a csibéket. Ezután a kókuszreszelékbe hempergetjük őket. A marcipánmasszát összekeverjük a piros ételfestékkel, és csőröket valamint taréjt ragasztunk a csibéknek.
Megjegyzés / tipp:

Amíg a csibe nedves a lekvártól addig könnyedén hozzáragad a csőr és a mazsolaszem is.
0 komment 17 ember kedveli olgi25
2012.03.08 15:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt felfuttatjuk, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztőt, többi hozzávalót, megkelt tésztából, egyik oldalát, fejeket formázzuk, baracklekvárt felmelegítjük, kókuszreszelékbe hempergetjük, marcipánmasszát összekeverjük, piros ételfestékkel, csibe nedves, lekvártól addig, kókuszreszelékbe, kristálycukorral, marcipánmasszát, hozzáragasztjuk, kókuszreszelék, marcipánmassza, átpasszírozzuk, felmelegítjük, összekeverjük, baracklekvárt, előmelegített, tojássárgával, ételfestékkel, tojássárgával, kristálycukor, sütőpapírral, felfuttatott, tojássárgája, felfuttatjuk, baracklekvár, hempergetjük, dekorációhoz, mazsolaszem, eldolgozzuk, átszitáljuk, hozzáragad, élesztő, langyos, kristálycukor, liszt, narancs héja, puha, tojás, dekorációhoz, tojássárgája, marcipánmassza, piros ételfesték, kókuszreszelék, baracklekvár, apró mazsola,
Túrókrémes fatörzs
0 komment 2 ember kedveli
Rakott hús 2
0 komment 32 ember kedveli
Sangria by Serenella... meleg nyári napra!
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés bukta
0 komment 2 ember kedveli
Barátok sütőtökös palacsintatortája
0 komment 2 ember kedveli
Mustáros, gombás csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Cukkini fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Tojáslikőrös máktorta.
0 komment 3 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 5 ember kedveli
Császármorzsa...
0 komment 17 ember kedveli
Sós csiga
0 komment 7 ember kedveli
Sütőtökös muffin...
0 komment 3 ember kedveli
Paprikás hal
0 komment 1 ember kedveli
Boros-káposztás pogácsa
1 komment 17 ember kedveli
Cukkínis párnák
0 komment 6 ember kedveli
Pillangó torta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.