Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Grízgaluskához a tojást, az olajat, a sót stb. összekeverem annyi grízzel, hogy kenhető, de ne túl kemény masszát kapjak, majd legalább 20 percre hűtőszekrénybe teszem.
A leveshez a cukkinit kockákra vágom, kissé megsózom, összekeverem a fokhagymával, majd olajon kicsit megpárolom. Felöntöm a csirkealaplével, megszórom egy kevés szárított zsályával, és amint felforrt, bele is szaggatom kiskanállal a grízgaluskát. Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, leveszem a tűzről, és lefedve pihentetem még 15-20 percig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Lehet egyenesen a levesbe szaggatni, ha elég sok a leves. De én külön szoktam kifőzni, mert 1 tojásból annyi galuska készül, hogy a maradék (kb. 1,5 l) levesünk teljesen tele lenne vele.
|
|
|
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
laci50
2012.02.27 18:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
mildiko50 |
2012.03.04. 08:00 (#1) |
|
 |
Kipróbálom. |
| |
|
|
|
cukkinit kockákra, kevés szárított, galuskák feljöttek, leves tetejére, levesbe szaggatni, petrezselyemzöld, csirkealaplével, hűtőszekrénybe, Grízgaluskához, grízgaluskával, fokhagymával, összekeverem, csirkealaplé, grízgaluskát, összekeverem, kiskanállal, mokkáskanál, csirkeleves, pihentetem, megpárolom, Galuskához, szaggatom, megszórom, zsályával, feljöttek, szaggatni, egyenesen, fokhagyma, szárított, tojásból, Felöntöm, liter csirkealaplé, 20dkg cukkíni, olaj, zsálya, Galuskához, evőkanál gríz, evőkanál olaj, mokkáskanál sűtőpor, tojás, csipet petrezselyemzöld,
|
|
|
|
|