Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A padlizsánt megmossuk, kb. 2 cm-es karikákra vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, pihentetjük. A paprikát, paradicsomot is megmossuk, felkarikázzuk. A rizst megfőzzük. A padlizsán karikákat lisztbe mártjuk, majd olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Tűzálló tálba rétegesen lerakjuk: 1 réteg padlizsán, egy réteg rizs, leöntjük fokhagymás, tejfölös öntettel. amit a maradék olajjal, sóval, borssal kevertünk össze. Ezt megszórjuk reszelt sajttal, majd paradicsom és paprika karikákkal és folytatjuk a rétegezést.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
Tálaláskor még tehetünk a tetejére tejfölt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az adag 3-4 főre elegendő.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
bankyerika
2014.09.12 10:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
padlizsánt megmossuk, rizst megfőzzük, padlizsán karikákat, réteg rizs, maradék olajjal, tetejére tejfölt, felkarikázzuk, Előmelegített, paradicsomot, pihentetjük, karikákkal, fokhagymás, paradicsom, megszórjuk, folytatjuk, rétegezést, padlizsánt, paradicsom, Tálaláskor, megmossuk, padlizsán, rétegesen, megfőzzük, karikákra, padlizsán, fokhagyma, padlizsán, padlizsán, megmossuk, kevertünk, karikákat, paprikát, padlizsán, rizs, paprika, paradicsom, tejföl, gerezd fokhagyma, reszelt sajt, olaj sütéshez, bors ízlés szerint,
|
|
|
|
|