Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hófehérke szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A tésztához
» 30 dkg finom liszt
» 5 dkg zsír
» 10 dkg porcukor
» 3/4 sütőpor
» 1 tojás
» néhány ek. tejföl
» A krémhez:
» 4 ek liszt
» 4 dl tej
» 15 dkg vaj
» 15 dkg porcukor
» 1 cs vaníliás cukor
» A tetejére
» 1-2 ek porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, elmorzsoljuk a zsiradékkal (én mangalica zsírt használtam), majd a tojást hozzáadjuk, és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk.

Fél órát kell a hűtőben pihentetni, után 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket 20x30-as téglalappá nyújtjuk. Én sütőpapíron nyújtottam(kis liszttel is beszórtam), és a sütőpapírral együtt áthúztam egy tepsi hátoldalára, így tettem a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 8-10 perc alatt sült meg 1-1 lap. Ügyelni kell rá, mert könnyen megég, ha már pirul a széle, kivehető. Teljesen kihűlt állapotban töltjük meg.

A krémhez a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és közepes lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Kanalanként dolgozzuk bele a lisztes krémet, jól felhabosítjuk.Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat, és egy éjszakára hűtőbe tesszük letakarva.

Másnap fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk, mielőtt meghintjük a tetejét porcukorral, és szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Két napi állás után még finomabb ez a sütemény!
0 komment 6 ember kedveli jolika66
2015.04.25 18:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet szárazon, tojást hozzáadjuk, hűtőben pihentetni, sütőpapírral együtt, tepsi hátoldalára, kevés tejjel, többi tejet, vajat habosra, vaníliás cukorral, lisztes krémet, krémmel töltjük, kihűlt lapokat, éjszakára hűtőbe, tetejét porcukorral, összekeverjük, felhabosítjuk, előmelegített, sütőpapírral, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, sütőpapíron, porcukorral, zsiradékkal, porcukorral, mindegyiket, Kanalanként, hátoldalára, porcukorral, hozzáadjuk, meghintjük, sütőporral, használtam, szeletelve, téglalappá, állapotban, hozzáadjuk, nyújtottam, pihentetni, tésztához, beszórtam, tésztához, finom liszt, zsír, porcukor, sütőpor, tojás, néhány tejföl, krémhez, liszt, tej, vaj, porcukor, vaníliás cukor, tetejére, porcukor,
Sonkás krumpli lepény.
3 komment 4 ember kedveli
Hideg cukkinikrémleves
0 komment 5 ember kedveli
Fehérboros brokkolifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Túrógombóc főzés nélkül, málnapürével
2 komment 17 ember kedveli
Mézes-szilvás pitetorta
0 komment 12 ember kedveli
Hideg őszibarack krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Tekercses burgonyás pogácsa!
0 komment 15 ember kedveli
Diós meggyes tallér !
1 komment 12 ember kedveli
Barackos-csokoládés muffin
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomeves bazsalikomos grizgombóccal !
0 komment 2 ember kedveli
Gluténmentes kapros-túrós.
0 komment 4 ember kedveli
Bodzaszörp...
1 komment 47 ember kedveli
Túrós csodalepényem !
2 komment 20 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Húsos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.