Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hófehérke szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A tésztához
» 30 dkg finom liszt
» 5 dkg zsír
» 10 dkg porcukor
» 3/4 sütőpor
» 1 tojás
» néhány ek. tejföl
» A krémhez:
» 4 ek liszt
» 4 dl tej
» 15 dkg vaj
» 15 dkg porcukor
» 1 cs vaníliás cukor
» A tetejére
» 1-2 ek porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, elmorzsoljuk a zsiradékkal (én mangalica zsírt használtam), majd a tojást hozzáadjuk, és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk.

Fél órát kell a hűtőben pihentetni, után 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket 20x30-as téglalappá nyújtjuk. Én sütőpapíron nyújtottam(kis liszttel is beszórtam), és a sütőpapírral együtt áthúztam egy tepsi hátoldalára, így tettem a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 8-10 perc alatt sült meg 1-1 lap. Ügyelni kell rá, mert könnyen megég, ha már pirul a széle, kivehető. Teljesen kihűlt állapotban töltjük meg.

A krémhez a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és közepes lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Kanalanként dolgozzuk bele a lisztes krémet, jól felhabosítjuk.Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat, és egy éjszakára hűtőbe tesszük letakarva.

Másnap fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk, mielőtt meghintjük a tetejét porcukorral, és szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Két napi állás után még finomabb ez a sütemény!
0 komment 6 ember kedveli jolika66
2015.04.25 18:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet szárazon, tojást hozzáadjuk, hűtőben pihentetni, sütőpapírral együtt, tepsi hátoldalára, kevés tejjel, többi tejet, vajat habosra, vaníliás cukorral, lisztes krémet, krémmel töltjük, kihűlt lapokat, éjszakára hűtőbe, tetejét porcukorral, összekeverjük, felhabosítjuk, előmelegített, sütőpapírral, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, sütőpapíron, porcukorral, zsiradékkal, porcukorral, mindegyiket, Kanalanként, hátoldalára, porcukorral, hozzáadjuk, meghintjük, sütőporral, használtam, szeletelve, téglalappá, állapotban, hozzáadjuk, nyújtottam, pihentetni, tésztához, beszórtam, tésztához, finom liszt, zsír, porcukor, sütőpor, tojás, néhány tejföl, krémhez, liszt, tej, vaj, porcukor, vaníliás cukor, tetejére, porcukor,
Csirkecomb csiperke és laska gombával
0 komment 1 ember kedveli
Francia szelet
0 komment 2 ember kedveli
Jóság szelet
0 komment 13 ember kedveli
Zalai kosárka
2 komment 11 ember kedveli
almás zseb
0 komment 8 ember kedveli
Szezámos szilvagolyók !
0 komment 4 ember kedveli
Mini eperbomba.
0 komment 2 ember kedveli
Marhahúsleves gombával és rizzsel!
1 komment 3 ember kedveli
Csirkés paella
0 komment 10 ember kedveli
Mogyoróvajas csokoládékocka
0 komment 7 ember kedveli
Mexikói húsos egytálétel
2 komment 8 ember kedveli
Szőlőkrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Töpörtyűs csiga
0 komment 3 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes piskóta
1 komment 5 ember kedveli
Bolognai ragu
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.