Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hófehérke szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A tésztához
» 30 dkg finom liszt
» 5 dkg zsír
» 10 dkg porcukor
» 3/4 sütőpor
» 1 tojás
» néhány ek. tejföl
» A krémhez:
» 4 ek liszt
» 4 dl tej
» 15 dkg vaj
» 15 dkg porcukor
» 1 cs vaníliás cukor
» A tetejére
» 1-2 ek porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, elmorzsoljuk a zsiradékkal (én mangalica zsírt használtam), majd a tojást hozzáadjuk, és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, összegyúrjuk.

Fél órát kell a hűtőben pihentetni, után 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket 20x30-as téglalappá nyújtjuk. Én sütőpapíron nyújtottam(kis liszttel is beszórtam), és a sütőpapírral együtt áthúztam egy tepsi hátoldalára, így tettem a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 8-10 perc alatt sült meg 1-1 lap. Ügyelni kell rá, mert könnyen megég, ha már pirul a széle, kivehető. Teljesen kihűlt állapotban töltjük meg.

A krémhez a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és közepes lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Kanalanként dolgozzuk bele a lisztes krémet, jól felhabosítjuk.Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat, és egy éjszakára hűtőbe tesszük letakarva.

Másnap fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk, mielőtt meghintjük a tetejét porcukorral, és szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Két napi állás után még finomabb ez a sütemény!
0 komment 6 ember kedveli jolika66
2015.04.25 18:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet szárazon, tojást hozzáadjuk, hűtőben pihentetni, sütőpapírral együtt, tepsi hátoldalára, kevés tejjel, többi tejet, vajat habosra, vaníliás cukorral, lisztes krémet, krémmel töltjük, kihűlt lapokat, éjszakára hűtőbe, tetejét porcukorral, összekeverjük, felhabosítjuk, előmelegített, sütőpapírral, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, sütőpapíron, porcukorral, zsiradékkal, porcukorral, mindegyiket, Kanalanként, hátoldalára, porcukorral, hozzáadjuk, meghintjük, sütőporral, használtam, szeletelve, téglalappá, állapotban, hozzáadjuk, nyújtottam, pihentetni, tésztához, beszórtam, tésztához, finom liszt, zsír, porcukor, sütőpor, tojás, néhány tejföl, krémhez, liszt, tej, vaj, porcukor, vaníliás cukor, tetejére, porcukor,
Fokhagymás gomba
0 komment 2 ember kedveli
Málna lekvár
0 komment 2 ember kedveli
Gombás csirkeragu-spagettivel-
0 komment 20 ember kedveli
Párizsi saláta
0 komment 14 ember kedveli
Csirkemáj rizottó
0 komment 6 ember kedveli
Hagymás bab
0 komment 7 ember kedveli
Részeges-epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Pácolt pulykasült zöldségkörettel
0 komment 2 ember kedveli
Citromos szelet
0 komment 1 ember kedveli
Fácán leves-egyszerűen-
1 komment 8 ember kedveli
Tiramisu másképp
0 komment 3 ember kedveli
Kukoricás muffin
1 komment 2 ember kedveli
Csirkemell rudak
0 komment 3 ember kedveli
Szlovák juhtúrós sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Csokis-narancsos muffin
0 komment 1 ember kedveli
Francia hagymaleves ( Soupe á l'oignon gratiné )
1 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.