Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe teszem és hagyom, hogy felfusson, majd ha kész, belerakom a többi hozzávalót, és jól összegyúrom, ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni. Tálba letakarva bőven duplájára kelesztem. 20 dkg vajat kikavarok ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöldfűszerrel. A tésztát kiveszem a tálból, újra átgyúrom, és annyi darabra vagdosom, ahány baguettet akarok csinálni. Minden darabot kinyújtok és megkenem a vajjal, feltekerem, ahogy tudom, kicsit hagyom a tepsiben újra kelni őket, majd megkenem egy felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütöm. Nem kell megijedni sülés közben a vaj kiolvad és ellepi a tepsiben a tésztát de végére a tészta felszívja a vajat és ropogósra sül!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aszalt paradicsommal, bazsalikommal is el lehet készíteni.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
eva23
2014.04.28 16:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
langyos vizet, liszt közepébe, többi hozzávalót, kevés vizet, tésztát kiveszem, tepsiben újra, felvert tojással, tészta felszívja, petrezselyemmel, zöldfűszerrel, előmelegített, paradicsommal, bazsalikommal, zöldhagymával, metélőhagyma, petrezselyem, fűszervajhoz, fokhagymával, Fűszervajas, összegyúrom, mennyiségű, hozzávalót, kávéskanál, feltekerem, duplájára, letakarva, belerakom, készíteni, kelesztem, kikavarok, kinyújtok, megijedni, ropogósra, baguettet, tésztához, liszt, élesztő, kevés cukor, kanál kefir, fűszervajhoz, ízlés szerint fokhagyma, ízlés szerint metélőhagyma, ízlés szerint bors, ízlés szerint petrezselyem, kávéskanál,
|
|
|
|
|