Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
Meleg helyre téve kb. 1 órán át kelesztjük.
A szilvát összekeverjük egy tálban a fahéjas porcukorral.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32x35 cm-es, sütőtepsi méretűre nyújtjuk, majd a Ramával kikent tepsibe igazítjuk, végül cukrozott szilvaszemekkel kirakjuk.
Rövid ideig a tepsiben kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on a tészta pirulásáig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tetejét szórjuk meg porcukorral.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
blackandi
2013.12.04 16:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kevés langyos, többi hozzávalóval, szilvát összekeverjük, fahéjas porcukorral, megkelt tésztát, tepsiben kelesztjük, tészta pirulásáig, szilvaszemekkel, összekeverjük, előmelegített, felfuttatjuk, hozzávalóval, porcukorral, porcukorral, kelesztjük, tojássárga, kávéskanál, kelesztjük, lisztezett, pirulásáig, igazítjuk, sütőtepsi, cukrozott, nyújtjuk, méretűre, kiskanál, cukorral, élesztőt, porcukor, magozott, kiskanál, kirakjuk, porcukor, liszt, porcukor, Rama margarin, élesztő, nyers tojássárga, csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja, kiskanál, szilva magozott, porcukor, kiskanál őrölt fahéj,
|
|
|
|
|