Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
2 dl vízben elkevertem 2 dkg útifűmaghéjat, félretettem dagadni.
Másik tálban 3 tojást felvertem 1 teáskanál sóval, 1 evőkanál kókuszzsírral,
hozzáadtam 1 kávéskanál szódabikarbónát, 2 teáskanál almaecetet,
majd tovább vertem kézi mixerrel. Hozzáadtam a megdagadt útifűmaghéjat, egyneműre kevertem,
majd belekevertem 10 dkg mandulalisztet, 5 dkg szezámpelyhet és 5 dkg tápiókakeményítót.
Ha túl hígnak látszik (tojásméret miatt), valamelyik szárazanyagból még mehet bele.
Majd nedves kézzel lapos zsömléket formáztam, tetszés szerint mehetnek rá magok.
Sülés közben szépen megemelkedett. 175 fokon légkeveréssel 40 percig sütöttem szilikonlapon,
majd rácsra helyezve még 10-15 percig.
Újabban másfélszeres adagot sütök az alábbi sütési paraméterekkel:
225 fokon légkeveréssel 15 perc, aztán visszaveszem 200 fokra, s szintén légkeveréssel még 15 percig sütöm, majd a rácsra kihelyezve 200 fokon alsó sütéssel légkeverés nélkül.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nyitott sütőajtónál hagyom kihűlni.
1 napig a konyhában tárolom konyharuhába csomagolva,
utána mennek a hűtőbe.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
noble
2015.07.04 09:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megdagadt útifűmaghéjat, alábbi sütési, rácsra kihelyezve, konyhában tárolom, szódabikarbónát, mandulalisztet, szódabikarbóna, paraméterekkel, szárazanyagból, útifűmaghéjat, megemelkedett, szezámpelyhet, kókuszzsírral, útifűmaghéjat, légkeveréssel, légkeveréssel, légkeveréssel, szilikonlapon, mandulaliszt, belekevertem, másfélszeres, visszaveszem, szezámpehely, konyharuhába, útifűmaghéj, félretettem, sütőajtónál, légkeverés, almaecetet, kávéskanál, mandulaliszt, szezámpehely, tápióka keményítő, útifűmaghéj, kisebb tojás, kókuszzsír, szódabikarbóna, almaecet,
|
|
|
|
|