Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Legényhódító búbos hús recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 6-8 szelet tarja
» 4 dl húsleves
» 50 dkg csirkemáj
» 35 dkg borsó
» 20 dkg szalonna
» 20 dkg gomba
» 1 nagy vöröshagyma
» 1 db.zöldpaprika
» 1 db. paradicsom
» só,bors, majoranna
» olaj
» zsír
» Tetejére:
» 2-3 dl tejföl
» 15 dkg reszelt sajt
» 1-2 tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Meghintjük egy kis liszttel, majd egy nagy serpenyőben hirtelen kisütjük, majd kivesszük egy tányérra a húsokat. Amikor mindegyik elkészül, visszatesszük a serpenyőbe, felöntjük a húsleves felével, majd letakarjuk és puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük kb. 70 perc alatt.
A raguhoz az olaj és a zsír keverékén először az apróra vágott vöröshagymát, majd a vékony csíkokra vágott szalonnát pirítjuk meg. Amíg pirulnak, felvágjuk a gombát és a májat, és először a májat adjuk hozzá, amit rózsaszínre sütünk, majd a gomba következik. Nem sózzuk meg, de fűszerezzük borssal és majoránnával bőségesen.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, végül a zöldborsót is belekeverjük. Pár percig hagyjuk, hogy a saját levében süljön, majd a maradék húslevessel felöntjük, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a levét elfövi .
Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit, erre először a hússzeletek kerülnek, majd a májas-gombás-borsós ragu ráhalmozzuk. A reszelt sajtot összekeverjük a nyers tojással, a tejföllel és a kevés pecsenyelével, majd mindegyik halomra kanalazunk belőle. Elsimítjuk a húsok tetején, végül előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük 15 perc alatt, amíg szépen rá nem sül a sajt.Rizzsel kínáljuk,uborkát adunk mellé
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
0 komment 11 ember kedveli erzsikepuskas
2014.05.08 11:15
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hússzeleteket kiklopfoljuk, nagy serpenyőben, húsleves felével, zsír keverékén, apróra vágott, vékony csíkokra, májat adjuk, gomba következik, saját levében, maradék húslevessel, levét elfövi, nagy tepsit, hússzeletek kerülnek, reszelt sajtot, nyers tojással, kevés pecsenyelével, húsok tetején, pecsenyelével, hússzeleteket, visszatesszük, előmelegített, összekeverjük, belekeverjük, Legényhódító, Sütőpapírral, paradicsomot, vöröshagymát, majoránnával, zöldpaprikát, kiklopfoljuk, zöldpaprika, hússzeletek, serpenyőben, vöröshagyma, fűszerezzük, ráhalmozzuk, rózsaszínre, húslevessel, kanalazunk, Meghintjük, kibélelünk, paradicsom, következik, szelet tarja, húsleves, csirkemáj, borsó, szalonna, gomba, nagy vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, sóbors majoranna, olaj, zsír, Tetejére, tejföl, reszelt sajt, tojás,
Alma pongyolában
0 komment 6 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal.
0 komment 5 ember kedveli
Baconos pulykamell
0 komment 6 ember kedveli
Csokoládé torta
0 komment 1 ember kedveli
Csirkés tavaszi tekercs
0 komment 8 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 7 ember kedveli
Húsgombóc paradicsommártásba
0 komment 4 ember kedveli
Bodza üdítő
0 komment 1 ember kedveli
Őrölt paprika télire
0 komment 6 ember kedveli
Sáfrányos zöldségleves
0 komment 10 ember kedveli
Batida de maracuja koktél.
0 komment 1 ember kedveli
Töltött paprika
0 komment 6 ember kedveli
Májkrémes melegszendvics
0 komment 2 ember kedveli
Diós tekercs!
0 komment 7 ember kedveli
Almafelfújt
0 komment 2 ember kedveli
Kekszes-puncsos szelet
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.