Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lucskos káposzta-ahogy én szeretem- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg sertésoldalas (én füstölt oldalassal készítem)
» 1 kg káposzta (lehet savanyú káposzta is)
» 1 kis csokor kapor
» 2 teáskanál ételízesítő
» 2 evőkanál olaj
» 2 evőkanál liszt
» 1 evőkanál ételecet (savanyú káposztánál nem kell)
» 1 teáskanál szárított tárkony
» 1 evőkanál tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst megmossuk konyhai papírtörlővel leszárítjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, kivágjuk a torzsáját, és a többit kétujjnyi szeletekre vágjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, felaprítjuk.

A húst annyi hideg vízbe tesszük fel főni, hogy bőven ellepje. Meghintjük az ételízesítővel, és forrástól számított kb. 30 perc alatt - lassú tűzön - félpuhára főzzük. Ezután beletesszük a káposztát, és együtt kb. újabb 30 perc alatt puhára főzzük. Az olajat felforrósítjuk, és világosra megpirítjuk rajta a lisztet. A rántást kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, és ezzel felengedjük a káposztát és összefőzzük...
Megjegyzés / tipp:

Az ecettel, a kaporral, a tárkonnyal ízesítjük, és hozzákeverjük a tejfölt. .
A káposztát tálra tesszük, a húst felszeleteljük, és a tetejére helyezzük
0 komment 12 ember kedveli szelidszeder
2011.12.21 08:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst megmossuk, káposzta külső, többit kétujjnyi, kaprot leöblítjük, húst annyi, olajat felforrósítjuk, rántást kevés, tárkonnyal ízesítjük, káposztát tálra, húst felszeleteljük, tetejére helyezzük, felszeleteljük, felforrósítjuk, ételízesítővel, sertésoldalas, hozzákeverjük, papírtörlővel, csomómentesre, ételízesítő, megpirítjuk, káposztánál, leszárítjuk, beletesszük, felengedjük, felaprítjuk, összefőzzük, szeletekre, tárkonnyal, Meghintjük, leöblítjük, oldalassal, félpuhára, leszedjük, torzsáját, teáskanál, szárított, káposztát, csokor kapor, teáskanál ételízesítő, evőkanál olaj, evőkanál liszt, teáskanál szárított tárkony, evőkanál tejföl,
Cheesecake brownie.
0 komment 6 ember kedveli
Paradicsomos babsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Fasírtgolyók
0 komment 2 ember kedveli
Ribizlis-banános amerikai palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos- köménymagos tallér
0 komment 5 ember kedveli
Gyros tál egyszerűen
0 komment 22 ember kedveli
Ünnepi kalács húsvétra
1 komment 3 ember kedveli
Sacher torta-ahogy én készítem-
0 komment 20 ember kedveli
Mézes pulykacomb
2 komment 5 ember kedveli
Húsos palacsinta-gombaszósszal-
0 komment 7 ember kedveli
Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül
0 komment 7 ember kedveli
Szivárvány szelet
0 komment 10 ember kedveli
Banános muffin nutellával töltve banános krémmel !
0 komment 2 ember kedveli
Egres leves
0 komment 2 ember kedveli
Brokkoli krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.