Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lucskos káposzta-ahogy én szeretem- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg sertésoldalas (én füstölt oldalassal készítem)
» 1 kg káposzta (lehet savanyú káposzta is)
» 1 kis csokor kapor
» 2 teáskanál ételízesítő
» 2 evőkanál olaj
» 2 evőkanál liszt
» 1 evőkanál ételecet (savanyú káposztánál nem kell)
» 1 teáskanál szárított tárkony
» 1 evőkanál tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst megmossuk konyhai papírtörlővel leszárítjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, kivágjuk a torzsáját, és a többit kétujjnyi szeletekre vágjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, felaprítjuk.

A húst annyi hideg vízbe tesszük fel főni, hogy bőven ellepje. Meghintjük az ételízesítővel, és forrástól számított kb. 30 perc alatt - lassú tűzön - félpuhára főzzük. Ezután beletesszük a káposztát, és együtt kb. újabb 30 perc alatt puhára főzzük. Az olajat felforrósítjuk, és világosra megpirítjuk rajta a lisztet. A rántást kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, és ezzel felengedjük a káposztát és összefőzzük...
Megjegyzés / tipp:

Az ecettel, a kaporral, a tárkonnyal ízesítjük, és hozzákeverjük a tejfölt. .
A káposztát tálra tesszük, a húst felszeleteljük, és a tetejére helyezzük
0 komment 12 ember kedveli szelidszeder
2011.12.21 08:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst megmossuk, káposzta külső, többit kétujjnyi, kaprot leöblítjük, húst annyi, olajat felforrósítjuk, rántást kevés, tárkonnyal ízesítjük, káposztát tálra, húst felszeleteljük, tetejére helyezzük, felszeleteljük, felforrósítjuk, ételízesítővel, sertésoldalas, hozzákeverjük, papírtörlővel, csomómentesre, ételízesítő, megpirítjuk, káposztánál, leszárítjuk, beletesszük, felengedjük, felaprítjuk, összefőzzük, szeletekre, tárkonnyal, Meghintjük, leöblítjük, oldalassal, félpuhára, leszedjük, torzsáját, teáskanál, szárított, káposztát, csokor kapor, teáskanál ételízesítő, evőkanál olaj, evőkanál liszt, teáskanál szárított tárkony, evőkanál tejföl,
Zöldbab főzelék hagymával
0 komment 1 ember kedveli
Csülkös körömpörkölt
1 komment 6 ember kedveli
Sajtos tészta
0 komment 8 ember kedveli
Almás-túrós galuska mákos bundában
0 komment 4 ember kedveli
Sertésborda tejszínes uborkával és póréval
0 komment 9 ember kedveli
Zöldséges-sajtos-tojásos mártogatós
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés Tallér
0 komment 2 ember kedveli
Hentes tokány pulykával
0 komment 3 ember kedveli
Ricottás fűszeres töltött cukkíni !
0 komment 7 ember kedveli
Kekszes-pudingos kocka
2 komment 12 ember kedveli
Kekszes, tejfölös sütemény (sütés nélkül)
0 komment 9 ember kedveli
Fácán leves-egyszerűen-
1 komment 8 ember kedveli
Hófehérke sütemény
0 komment 18 ember kedveli
Hinnye! Dinnye!
0 komment 4 ember kedveli
Light Karácsonyi Fatörzs
0 komment 5 ember kedveli
Erdélyi gulyásleves
2 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.