Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lucskos káposzta-ahogy én szeretem- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg sertésoldalas (én füstölt oldalassal készítem)
» 1 kg káposzta (lehet savanyú káposzta is)
» 1 kis csokor kapor
» 2 teáskanál ételízesítő
» 2 evőkanál olaj
» 2 evőkanál liszt
» 1 evőkanál ételecet (savanyú káposztánál nem kell)
» 1 teáskanál szárított tárkony
» 1 evőkanál tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst megmossuk konyhai papírtörlővel leszárítjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, kivágjuk a torzsáját, és a többit kétujjnyi szeletekre vágjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, felaprítjuk.

A húst annyi hideg vízbe tesszük fel főni, hogy bőven ellepje. Meghintjük az ételízesítővel, és forrástól számított kb. 30 perc alatt - lassú tűzön - félpuhára főzzük. Ezután beletesszük a káposztát, és együtt kb. újabb 30 perc alatt puhára főzzük. Az olajat felforrósítjuk, és világosra megpirítjuk rajta a lisztet. A rántást kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, és ezzel felengedjük a káposztát és összefőzzük...
Megjegyzés / tipp:

Az ecettel, a kaporral, a tárkonnyal ízesítjük, és hozzákeverjük a tejfölt. .
A káposztát tálra tesszük, a húst felszeleteljük, és a tetejére helyezzük
0 komment 12 ember kedveli szelidszeder
2011.12.21 08:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst megmossuk, káposzta külső, többit kétujjnyi, kaprot leöblítjük, húst annyi, olajat felforrósítjuk, rántást kevés, tárkonnyal ízesítjük, káposztát tálra, húst felszeleteljük, tetejére helyezzük, felszeleteljük, felforrósítjuk, ételízesítővel, sertésoldalas, hozzákeverjük, papírtörlővel, csomómentesre, ételízesítő, megpirítjuk, káposztánál, leszárítjuk, beletesszük, felengedjük, felaprítjuk, összefőzzük, szeletekre, tárkonnyal, Meghintjük, leöblítjük, oldalassal, félpuhára, leszedjük, torzsáját, teáskanál, szárított, káposztát, csokor kapor, teáskanál ételízesítő, evőkanál olaj, evőkanál liszt, teáskanál szárított tárkony, evőkanál tejföl,
Kovászos házikenyér
1 komment 27 ember kedveli
Tésztasaláta paradicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Kenyérlángos- tökipompos kicsit másképp
0 komment 39 ember kedveli
Paprikás krumpli virslivel és kolbásszal
0 komment 4 ember kedveli
Harcsa halászlé
1 komment 4 ember kedveli
Borban pácolt sertéstarja
0 komment 7 ember kedveli
Szalonnába göngyölt harcsafilé, dijoni mustáros, gyöngyhagymás burgonyával.
0 komment 8 ember kedveli
Pasta mozzarella
0 komment 1 ember kedveli
tejfölös krumlis lepény (legényfogó)
0 komment 6 ember kedveli
GÖCSEJI SERTÉSJAVA !
0 komment 19 ember kedveli
Serpenyős rakott burgonya
0 komment 3 ember kedveli
Házi vermut
0 komment 12 ember kedveli
Gyümölcsök
1 komment 9 ember kedveli
Kukoricás-tejszínes rizssaláta
0 komment 3 ember kedveli
Sertésflekken
0 komment 28 ember kedveli
Banános-vaníliás guba
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.