Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lucskos káposzta-ahogy én szeretem- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg sertésoldalas (én füstölt oldalassal készítem)
» 1 kg káposzta (lehet savanyú káposzta is)
» 1 kis csokor kapor
» 2 teáskanál ételízesítő
» 2 evőkanál olaj
» 2 evőkanál liszt
» 1 evőkanál ételecet (savanyú káposztánál nem kell)
» 1 teáskanál szárított tárkony
» 1 evőkanál tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst megmossuk konyhai papírtörlővel leszárítjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, kivágjuk a torzsáját, és a többit kétujjnyi szeletekre vágjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, felaprítjuk.

A húst annyi hideg vízbe tesszük fel főni, hogy bőven ellepje. Meghintjük az ételízesítővel, és forrástól számított kb. 30 perc alatt - lassú tűzön - félpuhára főzzük. Ezután beletesszük a káposztát, és együtt kb. újabb 30 perc alatt puhára főzzük. Az olajat felforrósítjuk, és világosra megpirítjuk rajta a lisztet. A rántást kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, és ezzel felengedjük a káposztát és összefőzzük...
Megjegyzés / tipp:

Az ecettel, a kaporral, a tárkonnyal ízesítjük, és hozzákeverjük a tejfölt. .
A káposztát tálra tesszük, a húst felszeleteljük, és a tetejére helyezzük
0 komment 12 ember kedveli szelidszeder
2011.12.21 08:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst megmossuk, káposzta külső, többit kétujjnyi, kaprot leöblítjük, húst annyi, olajat felforrósítjuk, rántást kevés, tárkonnyal ízesítjük, káposztát tálra, húst felszeleteljük, tetejére helyezzük, felszeleteljük, felforrósítjuk, ételízesítővel, sertésoldalas, hozzákeverjük, papírtörlővel, csomómentesre, ételízesítő, megpirítjuk, káposztánál, leszárítjuk, beletesszük, felengedjük, felaprítjuk, összefőzzük, szeletekre, tárkonnyal, Meghintjük, leöblítjük, oldalassal, félpuhára, leszedjük, torzsáját, teáskanál, szárított, káposztát, csokor kapor, teáskanál ételízesítő, evőkanál olaj, evőkanál liszt, teáskanál szárított tárkony, evőkanál tejföl,
Vörösboros marhapörkölt
0 komment 1 ember kedveli
Kecskeméti csirke
0 komment 12 ember kedveli
Puputa
0 komment 3 ember kedveli
Almás savanyúkáposzta
0 komment 1 ember kedveli
Mákos túrós kocka
0 komment 7 ember kedveli
Házi szardínia készítése
0 komment 5 ember kedveli
BACONBE GÖNGYÖLT MOZZARELLÁS CSIRKEMELL
0 komment 5 ember kedveli
Kókuszos habcsókos süti
0 komment 1 ember kedveli
Mézes zserbó
0 komment 8 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Füstölthúsos saláta !
0 komment 6 ember kedveli
csilis bab "anyuci" módra -ezt szokta a fiam mondani ha én találom ki az ételt.
1 komment 11 ember kedveli
Mézédes baklava.
0 komment 6 ember kedveli
Santa Barbara
1 komment 2 ember kedveli
Bolognai rizsgolyók
0 komment 3 ember kedveli
Mediterrán muffin !
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.