Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Malackaraj tökmagos burgonyával-szilvás gombamártással... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg bőrös malackaraj csonttal
» 1 kávéskanál őrölt majoránna
» 1 fej vöröshagyma
» 5 dkg füstölt szalonna
» 1 dl sör
» só
» 60 dkg burgonya
» 1,5 dl tej
» 3 dkg vaj
» pirított tökmag
» 15 dkg shitake gomba
» 20 dkg aszalt szilva
» fokhagyma
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húsnak bőrös részét éles késsel keresztben és hosszában is bevágjuk, hogy jól lehessen szeletelni, majd a bőrét kihagyva, bedörzsöljük sóval, majoránnával. Letakarva, hűtőben, akár 1 napig is pihentethetjük.

kor a sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, egy tepsiben elterítjük, rátesszük a húst, pici vizet öntünk alá, és a sütőben megsütjük. Sütés közben gyakran kenegetjük sörbe mártott szalonnával, és ha kell, kevés vizet öntünk alá, hogy ne égjen a tepsi. Ha bőre ropogós, a hús puha, akkor készült el.
A tökmagos burgonyához a burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kissé kihűtjük, majd megtisztítjuk, és áttörjük. Kikeverjük a forró tejjel, a vajjal, sóval és a tökmaggal, óvatosan összemelegítjük.
A szilvás gombamártáshoz a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük (a szárítottat előírás szerinti ideig vízbe áztatjuk). Az aszalt szilvát összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a gombát, majd rátesszük az aszalt szilvát, a zúzott fokhagymát, pici sót, és ráöntjük a sült visszamaradt szaftját. Összeforraljuk.

Megjegyzés / tipp:

Nagyon mutatós és különösen finom étel.Jó étvágyat kívánok!
0 komment 7 ember kedveli szelidszeder
2011.12.27 07:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsnak bőrös, bőrét kihagyva, hagymát megtisztítjuk, tepsiben elterítjük, sütőben megsütjük, tökmagos burgonyához, burgonyát megmossuk, forró tejjel, szilvás gombamártáshoz, gombát megtisztítjuk, szárítottat előírás, aszalt szilvát, fokhagymát meghámozzuk, zúzott fokhagymát, sült visszamaradt, összemelegítjük, felszeleteljük, pihentethetjük, Felforrósítjuk, Összeforraljuk, gombamártáshoz, lecsepegtetjük, gombamártással, felszeleteljük, előmelegítjük, megtisztítjuk, megtisztítjuk, megtisztítjuk, visszamaradt, megfuttatjuk, majoránnával, bedörzsöljük, meghámozzuk, összetörjük, összevágjuk, szalonnával, burgonyához, burgonyával, vöröshagyma, szárítottat, fokhagymát, bőrös malackaraj csonttal, kávéskanál őrölt majoránna, vöröshagyma, füstölt szalonna, burgonya, pirított tökmag, shitake gomba, aszalt szilva, fokhagyma, olaj,
Mákosguba rakottasan
0 komment 8 ember kedveli
Töltött csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Bolognai rizsgolyók
0 komment 3 ember kedveli
Tormával töltött csülök
0 komment 3 ember kedveli
Bodza szorbet
0 komment 2 ember kedveli
bableves
1 komment 4 ember kedveli
Tüzes bólé-ahogy én kínálom-
0 komment 4 ember kedveli
Citromos sertésszelet
0 komment 3 ember kedveli
Krémes sajtszósz
0 komment 6 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Tejbe sült csirke hús
0 komment 22 ember kedveli
Banános madártej
0 komment 3 ember kedveli
Szarvascomb nyárson
0 komment 2 ember kedveli
Húsgombóc
0 komment 9 ember kedveli
Capuccino szelet
0 komment 11 ember kedveli
Kekszes-pudingos kocka
2 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.