Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Malackaraj tökmagos burgonyával-szilvás gombamártással... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg bőrös malackaraj csonttal
» 1 kávéskanál őrölt majoránna
» 1 fej vöröshagyma
» 5 dkg füstölt szalonna
» 1 dl sör
» só
» 60 dkg burgonya
» 1,5 dl tej
» 3 dkg vaj
» pirított tökmag
» 15 dkg shitake gomba
» 20 dkg aszalt szilva
» fokhagyma
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húsnak bőrös részét éles késsel keresztben és hosszában is bevágjuk, hogy jól lehessen szeletelni, majd a bőrét kihagyva, bedörzsöljük sóval, majoránnával. Letakarva, hűtőben, akár 1 napig is pihentethetjük.

kor a sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, egy tepsiben elterítjük, rátesszük a húst, pici vizet öntünk alá, és a sütőben megsütjük. Sütés közben gyakran kenegetjük sörbe mártott szalonnával, és ha kell, kevés vizet öntünk alá, hogy ne égjen a tepsi. Ha bőre ropogós, a hús puha, akkor készült el.
A tökmagos burgonyához a burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kissé kihűtjük, majd megtisztítjuk, és áttörjük. Kikeverjük a forró tejjel, a vajjal, sóval és a tökmaggal, óvatosan összemelegítjük.
A szilvás gombamártáshoz a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük (a szárítottat előírás szerinti ideig vízbe áztatjuk). Az aszalt szilvát összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a gombát, majd rátesszük az aszalt szilvát, a zúzott fokhagymát, pici sót, és ráöntjük a sült visszamaradt szaftját. Összeforraljuk.

Megjegyzés / tipp:

Nagyon mutatós és különösen finom étel.Jó étvágyat kívánok!
0 komment 7 ember kedveli szelidszeder
2011.12.27 07:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsnak bőrös, bőrét kihagyva, hagymát megtisztítjuk, tepsiben elterítjük, sütőben megsütjük, tökmagos burgonyához, burgonyát megmossuk, forró tejjel, szilvás gombamártáshoz, gombát megtisztítjuk, szárítottat előírás, aszalt szilvát, fokhagymát meghámozzuk, zúzott fokhagymát, sült visszamaradt, összemelegítjük, felszeleteljük, pihentethetjük, Felforrósítjuk, Összeforraljuk, gombamártáshoz, lecsepegtetjük, gombamártással, felszeleteljük, előmelegítjük, megtisztítjuk, megtisztítjuk, megtisztítjuk, visszamaradt, megfuttatjuk, majoránnával, bedörzsöljük, meghámozzuk, összetörjük, összevágjuk, szalonnával, burgonyához, burgonyával, vöröshagyma, szárítottat, fokhagymát, bőrös malackaraj csonttal, kávéskanál őrölt majoránna, vöröshagyma, füstölt szalonna, burgonya, pirított tökmag, shitake gomba, aszalt szilva, fokhagyma, olaj,
Fokhagymás szendvics krém
0 komment 8 ember kedveli
Cukros saláta
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos csokoládészelet sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Tonhalkrémmel töltött uborka !
0 komment 5 ember kedveli
Pulykamell sörtésztában
0 komment 6 ember kedveli
Pdlizsánkrém
1 komment 6 ember kedveli
Gesztenyekrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Vörösbabból és gombából készült burger tzatzikivel
0 komment 3 ember kedveli
Barackos - mákos kocka
0 komment 8 ember kedveli
Tejszínes csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Töltött tojás
1 komment 13 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 7 ember kedveli
Aranygaluska
3 komment 79 ember kedveli
Kukoricás csirke
0 komment 2 ember kedveli
Születésnapi palacsintatorta
0 komment 4 ember kedveli
Pudingos csokis fánk
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.