Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Máglyarakás recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 6 db zsemle vagy kifli
» 25 dkg alma
» 3 db tojás
» 12 dkg cukor
» 4 dl tej
» 2 g őrölt fahéj
» 8 dkg baracklekvár
» 5 dkg Rama margarin
» 3 dkg zsemlemorzsa
» 3 dkg porcukor
» 5 g vaníliás cukor
» 8 dkg dió
» 1 db citrom reszelt héja
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A szikkadt zsemlét 1 cm vastag szeletekre vágom. Hideg tejben a tojássárgáját, vaníliás cukrot és a cukrot elkeverem. Ezzel a keverékkel egyenletesen meglocsolom a zsemléket.
A margarinnal kikent és zsemlemorzsázott tepsibe helyezem a beáztatott zsemle felét, a meghámozott és szeletelt almát, majd megszórom darált dióval és őrölt fahéjjal. Utána a zsemle másik felét a tetejére helyezem, és a sütőben elősütöm, 180 °C-os sütőben 20 percig.
Közben, a tojásfehérjét cukorral kemény habbá verem.
A kemény tojásfehérjehabot az elősütött és a baracklekvárral megkent tésztára helyezem. Készre sütöm és felkockázva, porcukorral megszórva tálalom.
Megjegyzés / tipp:

Isteni.
0 komment 4 ember kedveli dori37
2014.03.26 22:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
szikkadt zsemlét, cukrot elkeverem, keverékkel egyenletesen, margarinnal kikent, beáztatott zsemle, zsemle másik, tetejére helyezem, sütőben elősütöm, tojásfehérjét cukorral, kemény tojásfehérjehabot, baracklekvárral megkent, zsemlemorzsázott, baracklekvárral, tojássárgáját, tojásfehérjét, baracklekvár, zsemlemorzsa, egyenletesen, felkockázva, meglocsolom, meghámozott, porcukorral, margarinnal, Máglyarakás, keverékkel, szeletekre, beáztatott, szeletelt, megszórva, elkeverem, zsemléket, elősütött, megszórom, porcukor, vaníliás, fahéjjal, helyezem, zsemle vagy kifli, alma, tojás, cukor, őrölt fahéj, baracklekvár, Rama margarin, zsemlemorzsa, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, porcukor,
Töltött "kagyló"
0 komment 6 ember kedveli
Sárgaborsó tócsni
0 komment 7 ember kedveli
Vaníliás-kókuszos sütemény!
0 komment 12 ember kedveli
Túrós béles
0 komment 1 ember kedveli
Kapros, cukkinis csirkemell palacsintában
1 komment 4 ember kedveli
Rozmaringos birsalma puncs---
0 komment 3 ember kedveli
SPORT SZELET
0 komment 1 ember kedveli
Citromos sertésszelet
0 komment 3 ember kedveli
Krumplis-vajas pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Vajban sütött csirkemell fokhagymás krumplival
1 komment 1 ember kedveli
Epres-Banán turmix
0 komment 3 ember kedveli
Pávaszem süti
0 komment 3 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Finom meggyes pite
0 komment 6 ember kedveli
Sangria by Serenella... meleg nyári napra!
0 komment 1 ember kedveli
Harcsa halászlé
1 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.