Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szikkadt zsemlét 1 cm vastag szeletekre vágom. Hideg tejben a tojássárgáját, vaníliás cukrot és a cukrot elkeverem. Ezzel a keverékkel egyenletesen meglocsolom a zsemléket.
A margarinnal kikent és zsemlemorzsázott tepsibe helyezem a beáztatott zsemle felét, a meghámozott és szeletelt almát, majd megszórom darált dióval és őrölt fahéjjal. Utána a zsemle másik felét a tetejére helyezem, és a sütőben elősütöm, 180 °C-os sütőben 20 percig.
Közben, a tojásfehérjét cukorral kemény habbá verem.
A kemény tojásfehérjehabot az elősütött és a baracklekvárral megkent tésztára helyezem. Készre sütöm és felkockázva, porcukorral megszórva tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
dori37
2014.03.26 22:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szikkadt zsemlét, cukrot elkeverem, keverékkel egyenletesen, margarinnal kikent, beáztatott zsemle, zsemle másik, tetejére helyezem, sütőben elősütöm, tojásfehérjét cukorral, kemény tojásfehérjehabot, baracklekvárral megkent, zsemlemorzsázott, baracklekvárral, tojássárgáját, tojásfehérjét, baracklekvár, zsemlemorzsa, egyenletesen, felkockázva, meglocsolom, meghámozott, porcukorral, margarinnal, Máglyarakás, keverékkel, szeletekre, beáztatott, szeletelt, megszórva, elkeverem, zsemléket, elősütött, megszórom, porcukor, vaníliás, fahéjjal, helyezem, zsemle vagy kifli, alma, tojás, cukor, őrölt fahéj, baracklekvár, Rama margarin, zsemlemorzsa, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, porcukor,
|
|
|
|
|