Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Máglyarakás recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 6 db zsemle vagy kifli
» 25 dkg alma
» 3 db tojás
» 12 dkg cukor
» 4 dl tej
» 2 g őrölt fahéj
» 8 dkg baracklekvár
» 5 dkg Rama margarin
» 3 dkg zsemlemorzsa
» 3 dkg porcukor
» 5 g vaníliás cukor
» 8 dkg dió
» 1 db citrom reszelt héja
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A szikkadt zsemlét 1 cm vastag szeletekre vágom. Hideg tejben a tojássárgáját, vaníliás cukrot és a cukrot elkeverem. Ezzel a keverékkel egyenletesen meglocsolom a zsemléket.
A margarinnal kikent és zsemlemorzsázott tepsibe helyezem a beáztatott zsemle felét, a meghámozott és szeletelt almát, majd megszórom darált dióval és őrölt fahéjjal. Utána a zsemle másik felét a tetejére helyezem, és a sütőben elősütöm, 180 °C-os sütőben 20 percig.
Közben, a tojásfehérjét cukorral kemény habbá verem.
A kemény tojásfehérjehabot az elősütött és a baracklekvárral megkent tésztára helyezem. Készre sütöm és felkockázva, porcukorral megszórva tálalom.
Megjegyzés / tipp:

Isteni.
0 komment 4 ember kedveli dori37
2014.03.26 22:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
szikkadt zsemlét, cukrot elkeverem, keverékkel egyenletesen, margarinnal kikent, beáztatott zsemle, zsemle másik, tetejére helyezem, sütőben elősütöm, tojásfehérjét cukorral, kemény tojásfehérjehabot, baracklekvárral megkent, zsemlemorzsázott, baracklekvárral, tojássárgáját, tojásfehérjét, baracklekvár, zsemlemorzsa, egyenletesen, felkockázva, meglocsolom, meghámozott, porcukorral, margarinnal, Máglyarakás, keverékkel, szeletekre, beáztatott, szeletelt, megszórva, elkeverem, zsemléket, elősütött, megszórom, porcukor, vaníliás, fahéjjal, helyezem, zsemle vagy kifli, alma, tojás, cukor, őrölt fahéj, baracklekvár, Rama margarin, zsemlemorzsa, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, porcukor,
Gombakrémleves Debreceni kolbásszal
0 komment 2 ember kedveli
Csirkepörkölt aprólékból
0 komment 2 ember kedveli
"Buja " csokitorta !
0 komment 9 ember kedveli
Slambuc
0 komment 2 ember kedveli
GÖCSEJI SERTÉSJAVA !
0 komment 19 ember kedveli
Sütőtök krémleves krutonnal
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Tárkonyos-tejszínes csirkemell gazdagon
0 komment 10 ember kedveli
Szilveszteri korhelyleves
0 komment 12 ember kedveli
Csokis, dán sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Zsemlegombóc
0 komment 7 ember kedveli
Kakaós és fahéjas csigák
0 komment 2 ember kedveli
Somlói
0 komment 2 ember kedveli
Joghurtos borsó saláta
0 komment 1 ember kedveli
Rizses csoki
0 komment 15 ember kedveli
Indiai csirke rizzsel
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.