Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az előzőleg beáztatott lencsét, egy lábasban annyi vízzel feltesszük főni, hogy jó két ujjnyira ellepje. Beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt és a fokhagymát. Fedő alatt puhára főzzük. Közben a tejfölt egy tálban jól kikeverjük a liszttel és a mustárral. Ha már puha a lencse, egy merőkanálnyi levet leveszünk róla és azzal, még jól átkeverjük a habarást, majd óvatosan a főzelékhez adjuk. Hagyjuk, hogy a liszt íze pár pillanat alatt elfőjön, addig kevergetjük, hogy nehogy odakapjon.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Fasírttal, vagy pörkölttel tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
csordasne
2014.02.01 15:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
előzőleg beáztatott, lábasban annyi, merőkanálnyi levet, főzelékhez adjuk, Lencsefőzelék, ételízesítőt, merőkanálnyi, babérlevelet, ételízesítő, kevergetjük, Beletesszük, főzelékhez, beáztatott, kikeverjük, feltesszük, átkeverjük, pörkölttel, babérlevél, fokhagymát, finomliszt, mustárral, Fasírttal, odakapjon, leveszünk, fokhagyma, tálaljuk, pillanat, habarást, lábasban, előzőleg, lencse, babérlevél, tejföl, mustár, finomliszt, gerezd áttört fokhagyma, ízlés szerint ételízesítő,
|
|
|
|
|