Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások fehérjét 6 dkg cukorral. A tojások sárgáját 7 dkg cukorral keményre, fehérre keverjük. A vajat addig hevítjük óvatosan, gyenge lángon, amíg szép mogyoró színe és illata lesz, majd kihűtjük.
A felvert sárgájára szitáljuk a lisztet, nagyfejű fakanállal összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét, és ezzel is óvatosan összeforgatjuk. Keverés közben óvatosan hozzácsorgatjuk a kihűlt vajat.
Habzsákba töltjük, és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire sima csővel babapiskóta formákat nyomunk.
180 fokos sütőben 10 percig, majd 140 fokon 15 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Diókrémmel vagy málnahabbal ajánlom.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
kenguru2
2013.01.15 17:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások fehérjét, tojások sárgáját, vajat addig, felvert sárgájára, felvert fehérjét, kihűlt vajat, hozzácsorgatjuk, összeforgatjuk, összeforgatjuk, szilikonlappal, sütőpapírral, babapiskóta, málnahabbal, Babapiskóta, hozzáadjuk, Diókrémmel, fakanállal, sárgájára, Habzsákba, szitáljuk, óvatosan, keverjük, fehérjét, hevítjük, óvatosan, nagyfejű, sárgáját, cukorral, keményre, formákat, óvatosan, fehérjét, tojás, liszt, cukor, barna,
|
|
|
|
|