Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bárányhúsos csorba leves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 400 g bárányoldalas
» 2 ek olívaolaj
» 60 g vöröshagyma
» 60 g gyökér
» 200 g sárgarépa
» 200 g burgonya
» 150 g ceruzabab (vagy zöldbab)
» 20 g liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» só
» tört színes bors
» 1 ágacska friss tárkony (vagy 1 mk szárított)
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
Megjegyzés / tipp:

Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
0 komment 0 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.03 14:17
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, húsalaplével, blansírozott, zöldségekhez, zöldségeket, Bárányhúsos, ceruzababot, citromlevet, kifehéredik, vöröshagyma, kínálhatjuk, ceruzababot, tárkonnyal, dinsztelni, Tálaláskor, használunk, negyedében, Forraljuk, megmosott, darabokra, keletkező, szárított, borsozzuk, fokhagyma, sárgarépa, ceruzabab, olívaolaj, vöröshagyma, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, citrom,
Banános piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Burgonya-grácia
0 komment 2 ember kedveli
Házi sörperec
0 komment 5 ember kedveli
Paleocsinta
0 komment 6 ember kedveli
Töltött paradicsom
1 komment 10 ember kedveli
Hideg túrótorta
0 komment 11 ember kedveli
Kakaós fonott kalács
0 komment 4 ember kedveli
Almás pite
1 komment 24 ember kedveli
Petrezselymes csiperkegomba.
1 komment 7 ember kedveli
Erdei gyümölcsökkel töltött palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Sangria by Serenella... meleg nyári napra!
0 komment 1 ember kedveli
Hamburger-csináld magad!-
0 komment 10 ember kedveli
Anikó néni muffinja
0 komment 11 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 6 ember kedveli
Sonkás-sajtos-tojásos tekercs
0 komment 28 ember kedveli
Töltött kókuszkocka
0 komment 17 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.