Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bárányhúsos csorba leves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 400 g bárányoldalas
» 2 ek olívaolaj
» 60 g vöröshagyma
» 60 g gyökér
» 200 g sárgarépa
» 200 g burgonya
» 150 g ceruzabab (vagy zöldbab)
» 20 g liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» só
» tört színes bors
» 1 ágacska friss tárkony (vagy 1 mk szárított)
» 1 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A zöldségeket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a ceruzababot 3 cm hosszúra, majd kezdjük el dinsztelni a forró olajon.
6-7 perc után adjuk a zöldségekhez a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast, és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg liszttel, jól keverjük össze, majd öntsük fel vízzel, vagy húsalaplével.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt.
Forraljuk fel, szedjük le a keletkező habot, majd lefedve, kb. 1 órán át főzzük alacsony hőfokon.
Megjegyzés / tipp:

Ha mirelit, már blansírozott ceruzababot használunk, elég, ha a főzési idő utolsó negyedében adjuk a leveshez.
Akkor jó, ha a hús szinte leesik a csontról.
Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss citromlevet.
Tálaláskor tejföllel és friss tárkonnyal kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
0 komment 0 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.03 14:17
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldségeket vágjuk, forró olajon, keletkező habot, friss citromlevet, bárányoldalas, húsalaplével, blansírozott, zöldségekhez, zöldségeket, Bárányhúsos, ceruzababot, citromlevet, kifehéredik, vöröshagyma, kínálhatjuk, ceruzababot, tárkonnyal, dinsztelni, Tálaláskor, használunk, negyedében, Forraljuk, megmosott, darabokra, keletkező, szárított, borsozzuk, fokhagyma, sárgarépa, ceruzabab, olívaolaj, vöröshagyma, gyökér, sárgarépa, burgonya, ceruzabab vagy zöldbab, liszt, gerezd fokhagyma, tört színes bors, citrom,
Pöttyös vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Babapiskótás csoda
0 komment 13 ember kedveli
Bolánói rakottas
0 komment 5 ember kedveli
Vulkán - kuglóf - szülinapra.
0 komment 3 ember kedveli
Gyömbéres-currys sütőtökkrémleves.
0 komment 1 ember kedveli
Piskótás rétes
0 komment 9 ember kedveli
Rakott cukkini !
0 komment 2 ember kedveli
Citromkrémes szelet
0 komment 18 ember kedveli
Húsgombócos zöldbableves
0 komment 3 ember kedveli
Bounty tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Resztelt máj
0 komment 4 ember kedveli
ZÖLDFŰSZERES SÜLT KRUMPLI
0 komment 8 ember kedveli
Rakott karfiol
0 komment 7 ember kedveli
Dióval töltött csirkecomb-csicsóka pudinggal-
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséges fasírt
0 komment 4 ember kedveli
Sonkás csiga
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.