Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A málnát (kb.15 dkg lehetett) egy edénybe tenni és felönteni 2 dl vízzel. Ízlés szerinti mennyiségű cukrot tenni bele, és egy fél citrom reszelt héját. Feltenni főni és kb. 5-6 percig főzni, majd egy szűrőn átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele. Hagyni langyosra hűlni.
A tojások sárgáját az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral és a mascarponéval jó habosra keverni.A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni. Végül a mascarponés krémhez apránként óvatosan hozzákeverni a felvert habot.
Egy jénai tál alját kirakni a málnás szirupba kicsit megáztatott babapiskótával, majd a tetejét kirakni málnaszemekkel. Erre rákanalazni a krém felét, majd a tetejére szintén egy sor málnalében áztatott piskóta kerüljön. Megszórni a maradék málnaszemekkel és rákanalazni a maradék krémet.
Pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.(én előző este készítettem el)
Tálalás előtt a hűtőből kivéve a tetejét kakaóval jól megszórni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
jó süti
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
vsziszi1999
2013.06.16 18:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
edénybe tenni, szűrőn átszűrni, tojások sárgáját, ízlés szerinti, vaníliás cukorral, tojások fehérjét, csipet sóval, mascarponés krémhez, felvert habot, málnás szirupba, tetejét kirakni, krém felét, tetejére szintén, maradék málnaszemekkel, maradék krémet, ízek összeérjenek, hűtőből kivéve, tetejét kakaóval, babapiskótával, málnaszemekkel, málnaszemekkel, mascarponéval, hozzákeverni, összeérjenek, babapiskóta, rákanalazni, mascarponés, készítettem, rákanalazni, megáztatott, mennyiségű, kerüljenek, mascarpone, málnalében, mennyiségű, felönteni, apránként, Megszórni, langyosra, megszórni, citromhéj, cukorral, kerüljön, cukorral, 22db babapiskóta, 25dkg mascarpone, kakaó,
|
|
|
|
|