Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dinszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét.
Ekkor felöntjük másfél liter forró (!) vízzel, és beledobjuk a kockát, majd még ízesítjük bőségesen.
Hozzáadjuk a zöldségeket, és elkezdjük forralni. Amikor kezd kialakulni az aranysárga szín, beletesszük a csirkét. (Vagy éppen, amiből a húslevest készítjük.)
Nagyjából fél óra után hozzáadjuk a fél csokor petrezselymet, még pedig felét egészben, felét apróra vágva. Így főzzük bugyogtatva (nem forralva!)erős 2 órán át. (Ha betegnek főzöm, akkor nem adok hozzá tésztát, amúgy természetesen cérnametélt dukál bele.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez a leves az egyik kedvencem télen. Mint tudjuk, ha a férfi beteg, akkor vége a világnak. De ez a leves egy kisebb meghűlésből a testvéremet, az apukámat és a páromat is lábra állítja 1 nap alatt. Most csirkecombbal jegyeztem le, mert a páromnak ma így főzöm, de a nyak, a szárny, a mell is nyugodtan mehet bele. Sőt ettük már disznóból és marhából, de csontból is. A marhával valami eszméletlen tud lenni. Jobbulást Uraim!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.16 22:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megtisztított sárga-, sárgarépa színét, aranysárga szín, húslevest készítjük, egyik kedvencem, férfi beteg, kisebb meghűlésből, marhával valami, petrezselyemzöld, megtisztított, feldaraboljuk, természetesen, petrezselymet, csirkecombbal, tyúkhúsleves, ételízesítő, testvéremet, cérnametélt, bugyogtatva, beletesszük, zöldségeket, eszméletlen, dinszteljük, meghűlésből, vöröshagyma, zellergumó, beledobjuk, elhagyható, napraforgó, póréhagyma, csirkecomb, Hozzáadjuk, hozzáadjuk, kialakulni, szál sárgarépa, szál fehérrépa, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darabka zellergumó, darabka póréhagyma, nagyobb krumpli, csokor petrezselyemzöld, alsó felső csirkecomb, tyúkhúsleves-kocka, sóbors, köménymag, ételízesítő elhagyható, napraforgó olaj,
|
|
|
|
|