Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lencsét megtisztítjuk és fél órára meleg vízbe beáztatjuk.
Forrásban levő sós vízbe tesszük. Hozzáadjuk a rizst, a babérleveleket.
Takaréklángon 20-25 percig fedő alatt főzzük.
Közben megtisztítjuk a hagymákat. Félbe vágjuk, majd felszeleteljük. Zsírban, megsózva aranysárgára pirítjuk.
Az elkészült lencsés rizst ezzel locsoljuk meg.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Önálló vacsoraként, de köretként natúr sült húsokhoz is kiváló.
Én újévkor sajtos virslivel és meleg töltött tojással szoktam készíteni.
|
|
|
|
1 komment
|
8 ember kedveli
|
fboka
2012.02.12 00:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
dnemethk |
2012.02.15. 10:00 (#1) |
|
|
Megyek is és kipróbálom. Köszi. |
| |
|
|
|
lencsét megtisztítjuk, elkészült lencsés, felszeleteljük, babérleveleket, megtisztítjuk, Takaréklángon, megtisztítjuk, aranysárgára, vacsoraként, vöröshagyma, Hozzáadjuk, beáztatjuk, elkészült, köretként, hagymákat, locsoljuk, Forrásban, virslivel, készíteni, hagymával, pirítjuk, tojással, evőkanál, húsokhoz, megsózva, töltött, újévkor, tesszük, csésze rizs, csésze lencse, csésze forró, babér levél, nagy vöröshagyma, evőkanál zsír,
|
|
|
|
|
Lecsó
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|