Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A babot jól megmosom és beáztatom 2 órára, forró vízbe. Ezután, olajban megpárolom az összevágott hagymát, az összenyomott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott répát és a lereszelt, vagy apróra vágott zellert. Hozzáadom a paradicsomot, sózom, borsozom. Lefedem és lassan forralom, 10 percig. Hozzákeverem a babot és az áztató vizet, lefedem és lassú tűzön főzöm, kb. 2 órán át. Ezután, beleteszem az összevágott petrezselymet, sózom és addig főzöm, míg a bab meg nem puhul. Tálalás előtt, meghintem petrezselyemmel. Mint minden bableves, ez is másnap az igazi, addigra jól összeérnek az ízek.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
kicsidyya
2014.02.13 15:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
összevágott hagymát, összenyomott fokhagymát, vékony csíkokra, áztató vizet, összevágott petrezselymet, petrezselyemmel, paradicsompüré, petrezselymet, paradicsomot, összenyomott, Hozzákeverem, vöröshagyma, összevágott, összevágott, fokhagymát, összeérnek, beleteszem, megpárolom, lereszelt, Hozzáadom, olívaolaj, szárazbab, sárgarépa, fokhagyma, meghintem, beáztatom, forralom, csíkokra, bableves, borsozom, megmosom, olívaolaj, zeller, gerezd fokhagyma, vöröshagyma, paradicsompüré, bögre szárazbab, sárgarépa,
|
|
|
|
|