Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst sóval, borssal, apróra vágott vagy reszelt hagymával összekeverjük. 8 db kb. 10-12 cm átmérőjű, 1 cm vastag pogácsákat formálunk a masszából.
isütjük a pogácsákat (ha kerti grill rácsán sütjük, érdemes lefagyasztani előtte a pogácsákat, hogy sütés közben ne essenek szét, de tálcán vagy tűzhelyen serpenyőben is kisüthetjük).
A salátát megmossuk, leveleire szedjük vagy eltépkedjük, a hagymát, az uborkát és a paradicsomot felkarikázzuk. A sajtot felszeleteljük, a zsömléket félbevágjuk (ezeket érdemes a hús sütése közben a kisülő zsírban megpirítani).
A megpirított zsömle aljára tesszük a sajtot, rá a forró húspogácsát, majd salátalevelet, paradicsom-, hagyma-, uborkakarikákat. A zsömle tetejét megkenjük mustárral, ketchuppal vagy majonézzel (ízlés szerint akármelyikkel), és az aljával összeillesztjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.24 08:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst sóval, salátát megmossuk, paradicsomot felkarikázzuk, sajtot felszeleteljük, zsömléket félbevágjuk, kisülő zsírban, megpirított zsömle, forró húspogácsát, zsömle tetejét, aljával összeillesztjük, uborkakarikákat, összeillesztjük, felszeleteljük, felkarikázzuk, összekeverjük, lefagyasztani, salátalevelet, akármelyikkel, paradicsomot, eltépkedjük, kisüthetjük, megpirítani, húspogácsát, megpirított, félbevágjuk, serpenyőben, vöröshagyma, ketchuppal, majonézzel, pogácsákat, paradicsom, paradicsom, pogácsákat, pogácsákat, zsömléket, megkenjük, darált marhahús, bors, vöröshagyma, hamburger buci, saláta, paradicsom, hagyma-karikának-, szelet sajt, ketchup, mustár, majonéz,
|
|
|
|
|