Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet összekeverjük a csipet sóval, és a sütőporral.
Hozzáadjuk az egész tojást, tejet, a megolvasztott langyos vajat. Csomómentesre kikeverjük, a legvégén kb a fele mennyiségű áfonyát könnyedén beleforgatjuk.
Egy tapadásmentes serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és egyesével kb 7-8 cm-es palacsintákat sütünk.
Melegen tartjuk, míg mind elkészül.
Tálaláshoz 3-4 darabot egymásra helyezünk, megszórjuk némi porcukorral, ráhalmozzuk a maradék áfonyát, és nyakon öntjük 1-2 ek juharsziruppal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tésztába fagyasztott áfonya került, míg kívülre vettem egy kis doboz frisset.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.21 20:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütéshezízlés szerint, lisztet összekeverjük, csipet sóval, egész tojást, megolvasztott langyos, fele mennyiségű, tapadásmentes serpenyőben, maradék áfonyát, tésztába fagyasztott, juharsziruppal, juharsziruppal, beleforgatjuk, összekeverjük, Csomómentesre, tapadásmentes, megolvasztott, palacsintákat, forrósítunk, serpenyőben, ráhalmozzuk, fagyasztott, juharszirup, porcukorral, palacsinta, Hozzáadjuk, sütőporral, kikeverjük, mennyiségű, megszórjuk, Tálaláshoz, könnyedén, helyezünk, egyesével, elkészül, tésztába, liszt, sütőpor, tanyasi vagy tojás, csipet, áfonya, vaj sütéshez, ízlés szerint porcukor, ízlés szerint juharszirup,
|
|
|
|
|