Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Élénkítő húsvéti tojástorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A piskótához:
» 4 tojás
» 25 dkg kristálycukor
» 1 csomag sütőpor
» 25 dkg liszt
» 1 dl víz
» 0,5 dl étolaj
» kevés
» 1 citrom reszelt héja
» A krémhez:
» 3 dl tejszín
» 3 evőkanál feketekávé
» 2 csomag tejszínes pudingpor
» 5 dl tej
» 2 tojás sárgája
» 25 dkg Rama margarin
» 25 dkg porcukor
» A díszítéshez:
» aromák: mandula (zöld), császárkörte, csokoládé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd félretesszük. A 4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a vízzel, olajjal, a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzátesszük a lisztet, melybe belekevertük a sütőport, és felváltva adagoljuk a habbá vert tojásfehérjével. Óvatosan kell vele dolgozni, nehogy megtörjön a hab. Közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát. 165 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet: kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingokat, hozzátesszük a sárgákat is, és jól összedolgozzuk. A keveréket hozzáöntjük a többi tejhez, és állandó keverés mellett megfőzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. Ezután kikeverjük a margarint a porcukorral, és összedolgozzuk a már kihűlt pudinggal. A krémből kb. 1/3 részt kiveszünk, félretesszük, a maradék 2/3 részbe pedig belekeverjük a kávét. A tejszínt felverjük kemény habbá.

Ha már a piskóta is meghűlt, tojásformát vágunk ki belőle úgy, hogy minél kevesebb rész essen le. 3 részbe vágjuk, majd megtöltjük a következő sorrendben: piskóta - kávékrém - tejszínhab -piskóta - kávékrém - tejszínhab - piskóta.

Most elővehetjük a félretett natúr krémet, melyből elveszünk 2-2 evőkanálnyit, melyeket megszínezünk az aromákkal, így kapunk zöld, rózsaszín és barna színeket. Már csak díszíteni kell. Bevonjuk a tortát a natúr krémmel, majd rányomjuk a színes krémeket.
Megjegyzés / tipp:

Kissé kihűtjük, és már fogyasztható is!
0 komment 10 ember kedveli mildiko50
2012.03.03 17:01
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások fehérjét, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, habbá vert, keveréket hozzáöntjük, többi tejhez, tejszínt felverjük, következő sorrendben, félretett natúr, natúr krémmel, színes krémeket, tojásfehérjével, összedolgozzuk, összedolgozzuk, kristálycukor, csomómentesre, császárkörte, fogyasztható, belekeverjük, félretesszük, hozzátesszük, belekevertük, félretesszük, félretesszük, evőkanálnyit, citromhéjjal, megszínezünk, hozzátesszük, porcukorral, elővehetjük, elkészítjük, hozzáöntjük, tojásformát, díszítéshez, pudingokat, sütőpapírt, beleöntjük, piskótához, tojás, kristálycukor, csomag sütőpor, liszt, étolaj, kevés, citrom reszelt héja, krémhez, tejszín, evőkanál feketekávé, csomag tejszínes pudingpor, tojás sárgája, Rama margarin, porcukor, díszítéshez,
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Hagymás-tepertős pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Fészkes tojás
0 komment 2 ember kedveli
Húsmuffin
0 komment 9 ember kedveli
Tápióbicskei töltött káposzta
1 komment 8 ember kedveli
Hamis libamáj
0 komment 15 ember kedveli
Zöldséges fasírt
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes mascarponés kígyórétes
0 komment 2 ember kedveli
Töltike-
1 komment 18 ember kedveli
Rafaello
0 komment 3 ember kedveli
Saláta tojással és fűszeres öntettel...
0 komment 10 ember kedveli
Zsúrpogácsa
0 komment 2 ember kedveli
Rakott karaj gazdagon
0 komment 12 ember kedveli
Baconos sajtos csavart rúd!
0 komment 6 ember kedveli
Hókifli
1 komment 28 ember kedveli
Eper parfé !
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.