Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Élénkítő húsvéti tojástorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A piskótához:
» 4 tojás
» 25 dkg kristálycukor
» 1 csomag sütőpor
» 25 dkg liszt
» 1 dl víz
» 0,5 dl étolaj
» kevés
» 1 citrom reszelt héja
» A krémhez:
» 3 dl tejszín
» 3 evőkanál feketekávé
» 2 csomag tejszínes pudingpor
» 5 dl tej
» 2 tojás sárgája
» 25 dkg Rama margarin
» 25 dkg porcukor
» A díszítéshez:
» aromák: mandula (zöld), császárkörte, csokoládé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd félretesszük. A 4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a vízzel, olajjal, a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzátesszük a lisztet, melybe belekevertük a sütőport, és felváltva adagoljuk a habbá vert tojásfehérjével. Óvatosan kell vele dolgozni, nehogy megtörjön a hab. Közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát. 165 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet: kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingokat, hozzátesszük a sárgákat is, és jól összedolgozzuk. A keveréket hozzáöntjük a többi tejhez, és állandó keverés mellett megfőzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. Ezután kikeverjük a margarint a porcukorral, és összedolgozzuk a már kihűlt pudinggal. A krémből kb. 1/3 részt kiveszünk, félretesszük, a maradék 2/3 részbe pedig belekeverjük a kávét. A tejszínt felverjük kemény habbá.

Ha már a piskóta is meghűlt, tojásformát vágunk ki belőle úgy, hogy minél kevesebb rész essen le. 3 részbe vágjuk, majd megtöltjük a következő sorrendben: piskóta - kávékrém - tejszínhab -piskóta - kávékrém - tejszínhab - piskóta.

Most elővehetjük a félretett natúr krémet, melyből elveszünk 2-2 evőkanálnyit, melyeket megszínezünk az aromákkal, így kapunk zöld, rózsaszín és barna színeket. Már csak díszíteni kell. Bevonjuk a tortát a natúr krémmel, majd rányomjuk a színes krémeket.
Megjegyzés / tipp:

Kissé kihűtjük, és már fogyasztható is!
0 komment 10 ember kedveli mildiko50
2012.03.03 17:01
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások fehérjét, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, habbá vert, keveréket hozzáöntjük, többi tejhez, tejszínt felverjük, következő sorrendben, félretett natúr, natúr krémmel, színes krémeket, tojásfehérjével, összedolgozzuk, összedolgozzuk, kristálycukor, csomómentesre, császárkörte, fogyasztható, belekeverjük, félretesszük, hozzátesszük, belekevertük, félretesszük, félretesszük, evőkanálnyit, citromhéjjal, megszínezünk, hozzátesszük, porcukorral, elővehetjük, elkészítjük, hozzáöntjük, tojásformát, díszítéshez, pudingokat, sütőpapírt, beleöntjük, piskótához, tojás, kristálycukor, csomag sütőpor, liszt, étolaj, kevés, citrom reszelt héja, krémhez, tejszín, evőkanál feketekávé, csomag tejszínes pudingpor, tojás sárgája, Rama margarin, porcukor, díszítéshez,
Smarties torta
0 komment 1 ember kedveli
Kocsonya hagyományos módon
3 komment 10 ember kedveli
Finn karácsonyi mézes
1 komment 22 ember kedveli
Szezámmagos kifli
0 komment 8 ember kedveli
Epres alagút.
0 komment 14 ember kedveli
Lebbencs leves
0 komment 4 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Epres pancakes !
0 komment 8 ember kedveli
Sertésflekken
0 komment 28 ember kedveli
Gyümölcsök
1 komment 9 ember kedveli
Gesztenyés zellerkrémleves...
0 komment 1 ember kedveli
Habkönnyű nyári édesség
0 komment 12 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 7 ember kedveli
Spanyol madár
0 komment 2 ember kedveli
Rizses hús
0 komment 4 ember kedveli
Ricottafánk
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.