Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Élénkítő húsvéti tojástorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A piskótához:
» 4 tojás
» 25 dkg kristálycukor
» 1 csomag sütőpor
» 25 dkg liszt
» 1 dl víz
» 0,5 dl étolaj
» kevés
» 1 citrom reszelt héja
» A krémhez:
» 3 dl tejszín
» 3 evőkanál feketekávé
» 2 csomag tejszínes pudingpor
» 5 dl tej
» 2 tojás sárgája
» 25 dkg Rama margarin
» 25 dkg porcukor
» A díszítéshez:
» aromák: mandula (zöld), császárkörte, csokoládé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd félretesszük. A 4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a vízzel, olajjal, a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzátesszük a lisztet, melybe belekevertük a sütőport, és felváltva adagoljuk a habbá vert tojásfehérjével. Óvatosan kell vele dolgozni, nehogy megtörjön a hab. Közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát. 165 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet: kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingokat, hozzátesszük a sárgákat is, és jól összedolgozzuk. A keveréket hozzáöntjük a többi tejhez, és állandó keverés mellett megfőzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. Ezután kikeverjük a margarint a porcukorral, és összedolgozzuk a már kihűlt pudinggal. A krémből kb. 1/3 részt kiveszünk, félretesszük, a maradék 2/3 részbe pedig belekeverjük a kávét. A tejszínt felverjük kemény habbá.

Ha már a piskóta is meghűlt, tojásformát vágunk ki belőle úgy, hogy minél kevesebb rész essen le. 3 részbe vágjuk, majd megtöltjük a következő sorrendben: piskóta - kávékrém - tejszínhab -piskóta - kávékrém - tejszínhab - piskóta.

Most elővehetjük a félretett natúr krémet, melyből elveszünk 2-2 evőkanálnyit, melyeket megszínezünk az aromákkal, így kapunk zöld, rózsaszín és barna színeket. Már csak díszíteni kell. Bevonjuk a tortát a natúr krémmel, majd rányomjuk a színes krémeket.
Megjegyzés / tipp:

Kissé kihűtjük, és már fogyasztható is!
0 komment 10 ember kedveli mildiko50
2012.03.03 17:01
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások fehérjét, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, habbá vert, keveréket hozzáöntjük, többi tejhez, tejszínt felverjük, következő sorrendben, félretett natúr, natúr krémmel, színes krémeket, tojásfehérjével, összedolgozzuk, összedolgozzuk, kristálycukor, csomómentesre, császárkörte, fogyasztható, belekeverjük, félretesszük, hozzátesszük, belekevertük, félretesszük, félretesszük, evőkanálnyit, citromhéjjal, megszínezünk, hozzátesszük, porcukorral, elővehetjük, elkészítjük, hozzáöntjük, tojásformát, díszítéshez, pudingokat, sütőpapírt, beleöntjük, piskótához, tojás, kristálycukor, csomag sütőpor, liszt, étolaj, kevés, citrom reszelt héja, krémhez, tejszín, evőkanál feketekávé, csomag tejszínes pudingpor, tojás sárgája, Rama margarin, porcukor, díszítéshez,
Puncsos keksz szelet
0 komment 41 ember kedveli
Zöldborsós aprópecsenye
0 komment 10 ember kedveli
Piroska palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Joghurtos tarja hagymás tört burgonyával !
0 komment 16 ember kedveli
Darált húsos alagút
0 komment 8 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 9 ember kedveli
Lakodalmas leves.
0 komment 2 ember kedveli
Gyors tejfölös fánk
0 komment 20 ember kedveli
Rakott karaj gazdagon
0 komment 12 ember kedveli
Farsangi fánk
0 komment 14 ember kedveli
Ordás szelet
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos rúd
0 komment 14 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 8 ember kedveli
Körtés kókuszos tortácska
1 komment 4 ember kedveli
Kötött galuskaleves
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.