Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tormakrémes sonkatekercs recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 12 szelet sonka
» 20 dkg vaj
» 15 dkg ecetes torma
» 5 dkg liszt
» 2,5 dl főzőtejszín
» 2 dl tej
» fehérbors
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Nem lesz túlságosan nehéz dolgod. A vajat felezd el, hogy aztán majd a folyamat végén a két vajalapú masszát egyesítsd. Az egyik felét egy kis lábasban olvaszd fel, majd keverd hozzá a lisztet, aztán öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, ügyelve, hogy ne csomósodjon. Sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően, majd kevergesd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ha ez megtörtént, tedd ki az ablakba, hogy gyorsan kihűljön.

Ha kihűlt, keverd össze a vaj másik felével és a tormával, ha szépen összeállt homogén masszává, akkor jöhetnek a sonkák, tégy a közepükbe a krémből, majd csavard fel őket, díszítsd ízlésed szerint, és már tálalhatod is.
Megjegyzés / tipp:

Így is lehet:
8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük. A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük, a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, végeikre tormakrém rózsákat teszünk, végül aszpikkal átfényezzük.
0 komment 13 ember kedveli lilagondolatok
2015.03.29 15:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vajat felezd, folyamat végén, egyik felét, tűzről félrehúzva, hideg tejjel, fehérborssal ízesítjük, maradék vajat, kihűlt besamelt, reszelt tormát, torma ízét, sonkaszeleteket megtöltjük, tormakrémből hagyjunk, tekercsek végeire, tekercsek tetejét, sonkaszeleteket, felgöngyöljük, csomómentesre, hangulatodnak, megolvasztunk, Franciasaláta, fehérborssal, tormakrémmel, tormakrémből, sonkatekercs, beletesszük, Robotgéppel, kevergetjük, Tormakrémes, fehéredésig, átfényezzük, csomósodjon, megfelelően, főzőtejszín, tejszínnel, tálalhatod, félrehúzva, megtörtént, ízlésednek, hozzáadjuk, kikavarjuk, szelet sonka, ecetes torma, liszt, főzőtejszín, fehérbors,
Húsvéti kiscsirke sonka mellé
1 komment 6 ember kedveli
Tejszínes-mustáros csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Zöldség rizottó
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes golyók
0 komment 1 ember kedveli
Lekváros párnácska
0 komment 2 ember kedveli
Nutellás palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Berliner
0 komment 7 ember kedveli
Sáfrányos karfiolleves
0 komment 3 ember kedveli
Dübbencs
0 komment 5 ember kedveli
Dunahullám
0 komment 4 ember kedveli
Kefires fánk
0 komment 7 ember kedveli
Madártej
1 komment 7 ember kedveli
Barackmag...
0 komment 10 ember kedveli
Narancslekvár
0 komment 8 ember kedveli
Sajtos leveles pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
ALMÁS KÓKUSZOS SÜTEMÉNY !
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.