Fogás: előétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Nem lesz túlságosan nehéz dolgod. A vajat felezd el, hogy aztán majd a folyamat végén a két vajalapú masszát egyesítsd. Az egyik felét egy kis lábasban olvaszd fel, majd keverd hozzá a lisztet, aztán öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, ügyelve, hogy ne csomósodjon. Sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően, majd kevergesd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ha ez megtörtént, tedd ki az ablakba, hogy gyorsan kihűljön.
Ha kihűlt, keverd össze a vaj másik felével és a tormával, ha szépen összeállt homogén masszává, akkor jöhetnek a sonkák, tégy a közepükbe a krémből, majd csavard fel őket, díszítsd ízlésed szerint, és már tálalhatod is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Így is lehet:
8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, fehéredésig kevergetjük. A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük. A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.) Robotgéppel krémesre kikavarjuk. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.) Franciasaláta alapra helyezzük, a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, végeikre tormakrém rózsákat teszünk, végül aszpikkal átfényezzük.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.03.29 15:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vajat felezd, folyamat végén, egyik felét, tűzről félrehúzva, hideg tejjel, fehérborssal ízesítjük, maradék vajat, kihűlt besamelt, reszelt tormát, torma ízét, sonkaszeleteket megtöltjük, tormakrémből hagyjunk, tekercsek végeire, tekercsek tetejét, sonkaszeleteket, felgöngyöljük, csomómentesre, hangulatodnak, megolvasztunk, Franciasaláta, fehérborssal, tormakrémmel, tormakrémből, sonkatekercs, beletesszük, Robotgéppel, kevergetjük, Tormakrémes, fehéredésig, átfényezzük, csomósodjon, megfelelően, főzőtejszín, tejszínnel, tálalhatod, félrehúzva, megtörtént, ízlésednek, hozzáadjuk, kikavarjuk, szelet sonka, ecetes torma, liszt, főzőtejszín, fehérbors,
|
|
|
|
|