Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított és megszárogatott karfiolrózsákat sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk, a felesleges lisztet lerázogatjuk róluk.
Egy nagyobb serpenyőt megtöltünk olajjal ujjnyi vastagon, felforrósítjuk és néha megforgatva (a karfiolrózsák méretétől függően) kb. 5-10 perc alatt aranyszínűre sütjük a karfiolt.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges zsiradékot.
Forrón tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség: 300 Ft
költség egy főre: 150 Ft
elkészítettem: 5 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.17 20:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
felesleges lisztet, nagyobb serpenyőt, karfiolrózsák méretétől, felesleges zsiradékot, karfiolrózsákat, felforrósítjuk, megszárogatott, megtisztított, karfiolrózsák, elkészítettem, lerázogatjuk, papírtörlőre, aranyszínűre, szőlőmagolaj, bundázáshoz, megforgatva, alkalommal, zsiradékot, felesleges, felitassuk, felesleges, megtöltünk, méretétől, serpenyőt, borsozzuk, forgatjuk, sütéshez, vastagon, karfiolt, rózsáira, karfiol rózsáira szedve, frissen őrölt fekete bors, liszt bundázáshoz, szőlőmagolaj sütéshez,
|
|
|
|
|