Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Savanyú tojás leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Liszt (kb. 7 púpozott evőkanál)
» Zsír, vagy olaj
» 1 közepes fej hagyma
» 6-8 db babérlevél
» 1 teáskanál mustár
» 1 teáskanál pirospaprika ( édesnemes)
» 2 teáskanál 10 %-os ecet
» 4 dl tejföl
» 10 csapott teáskanál cukor
» 4 teáskanál
» 8 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztből és a zsiradékból zsemleszínű rántást készítünk az apróra vágott hagymával és a babérlevéllel. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát és felöntjük kb. 2 liter hideg vízzel.
Felforraljuk állandó keverés mellett, vigyázva, hogy a rántás csomós ne maradjon. Hozzáadjuk a mustárt, sót és a cukrot valamint az ecetet. A tejfölt felhígítjuk 1 deci langyos vízzel, és simára kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és ismét felforraljuk. Ezután kis lángra (takarékra véve) beleütjük a tojásokat és kb. 10 percig főzzük.
Megjegyzés / tipp:

Nagymama receptje szerint készült! Azért közepesen nehéz, mert könnyen el lehet szúrni az ízesítést. A párom írta le az adagokat, mert úgy jobban el tudja készíteni. Így talán könnyebb lesz ezután a kezdőknek is, ha leírtam az arányokat. Ínséges időkben tejföl nélkül is ízlett nekem gyermekkoromban!
1 komment 4 ember kedveli lilagondolatok
2014.10.12 15:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
lilagondolatok 2014.10.13. 09:36 (#1)
Kedves receptbázis!
Én nem így tettem fel a címet. Ez nem leves!!!!!! Ez savanyú tojás szósz!
Mártás sűrűségű, mint ezt egy hasonló képen találtam, csak ott más ízesítésű!!!! Kérném javítani!
Üdvözlettel: Lila

http://s9.images.www.tvn.h u/...3ee508.jpg
Címkék
zsiradékból zsemleszínű, apróra vágott, tűzről lehúzva, rántás csomós, cukrot valamint, tejfölt felhígítjuk, párom írta, gyermekkoromban, hozzákeverjük, pirospaprikát, babérlevéllel, pirospaprika, Felforraljuk, felforraljuk, zsemleszínű, zsiradékból, felhígítjuk, babérlevél, Hozzáadjuk, hozzáadjuk, kikeverjük, ízesítést, teáskanál, közepesen, tojásokat, készítünk, hagymával, beleütjük, teáskanál, takarékra, teáskanál, felöntjük, arányokat, Liszt púpozott evőkanál, Zsír vagy olaj, közepes hagyma, babérlevél, teáskanál mustár, teáskanál %-os ecet, tejföl, csapott teáskanál cukor, teáskanál, tojás,
Töltött tojás
1 komment 13 ember kedveli
Borban párolt csirke egyszerűen.
0 komment 3 ember kedveli
Kálvinista mennyország
2 komment 3 ember kedveli
Karinthy-szelet
0 komment 3 ember kedveli
Lebbencsleves
3 komment 1 ember kedveli
Húsos palacsinta-gombaszósszal-
0 komment 7 ember kedveli
Zöldséges " bogyós "csirkemell!
0 komment 3 ember kedveli
Sajtpuffancs
0 komment 7 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 5 ember kedveli
Rizses piskóta mézes meggyöntettel
0 komment 3 ember kedveli
Juhtúrós rakott burgonya
0 komment 5 ember kedveli
Tojással töltött paprika
0 komment 3 ember kedveli
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem-
0 komment 4 ember kedveli
Mustáros, gombás csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséggel göngyölt hús!
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés tallérok
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.