Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztből és a zsiradékból zsemleszínű rántást készítünk az apróra vágott hagymával és a babérlevéllel. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát és felöntjük kb. 2 liter hideg vízzel.
Felforraljuk állandó keverés mellett, vigyázva, hogy a rántás csomós ne maradjon. Hozzáadjuk a mustárt, sót és a cukrot valamint az ecetet. A tejfölt felhígítjuk 1 deci langyos vízzel, és simára kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és ismét felforraljuk. Ezután kis lángra (takarékra véve) beleütjük a tojásokat és kb. 10 percig főzzük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagymama receptje szerint készült! Azért közepesen nehéz, mert könnyen el lehet szúrni az ízesítést. A párom írta le az adagokat, mert úgy jobban el tudja készíteni. Így talán könnyebb lesz ezután a kezdőknek is, ha leírtam az arányokat. Ínséges időkben tejföl nélkül is ízlett nekem gyermekkoromban!
|
|
|
|
1 komment
|
4 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.12 15:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
lilagondolatok |
2014.10.13. 09:36 (#1) |
|
 |
Kedves receptbázis!
Én nem így tettem fel a címet. Ez nem leves!!!!!! Ez savanyú tojás szósz!
Mártás sűrűségű, mint ezt egy hasonló képen találtam, csak ott más ízesítésű!!!! Kérném javítani!
Üdvözlettel: Lila
http://s9.images.www.tvn.h u/...3ee508.jpg
|
| |
|
|
|
zsiradékból zsemleszínű, apróra vágott, tűzről lehúzva, rántás csomós, cukrot valamint, tejfölt felhígítjuk, párom írta, gyermekkoromban, hozzákeverjük, pirospaprikát, babérlevéllel, pirospaprika, Felforraljuk, felforraljuk, zsemleszínű, zsiradékból, felhígítjuk, babérlevél, Hozzáadjuk, hozzáadjuk, kikeverjük, ízesítést, teáskanál, közepesen, tojásokat, készítünk, hagymával, beleütjük, teáskanál, takarékra, teáskanál, felöntjük, arányokat, Liszt púpozott evőkanál, Zsír vagy olaj, közepes hagyma, babérlevél, teáskanál mustár, teáskanál %-os ecet, tejföl, csapott teáskanál cukor, teáskanál, tojás,
|
|
|
|
|