Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát apróra vágom és üvegesre párolom.
Beleteszem a darált húst és sózom, borsozom átpirítom.
Amikor kész hozzáadom a fokhagymát,és végül tejföllel felöntöm.
Egy kicsit még összefőzöm, átkeverem. Majd leveszem a tűzről és kihűtöm.
A tésztát külön- külön kinyújtom tepsi nagyságúra sütőpapíron.
Így teszem át a sütőlapra/tepsibe.
A széleit ferdén bevagdosom.
A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem, és felváltva egyszer az egyik, majd másik oldalt hajtom fel a töltelék tetejére. (így lesz a teteje olyan mint egy fonat)
A két végét külön behajtom.
Tojással lekenem és megsütöm.
A hússal töltött kelt tészta tetejét sütés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó Étvágyat Kívánok!!
|
|
|
|
1 komment
|
10 ember kedveli
|
gurmika
2017.03.15 12:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
picur46 |
2017.05.04. 15:35 (#1) |
|
 |
Én kipróbáltam. Szerintem és a párom szerint is nagyon finom. |
| |
|
|
|
hagyma párolásához1, hagymát apróra, darált húst, tésztát külön-, széleit ferdén, kihűlt tölteléket, tészta közepére, töltelék tetejére, teteje olyan, hússal töltött, megszórhatjuk, párolásához, fagyasztott, sütőpapíron, nagyságúra, összefőzöm, fokhagymát, Beleteszem, tölteléket, bevagdosom, átpirítom, hozzáadom, átkeverem, sütőlapra, felváltva, hosszában, tejföllel, kinyújtom, fokhagyma, üvegesre, tetejére, töltelék, közepére, felöntöm, leveszem, borsozom, deka darált, gerezd fokhagyma, bors, tejföl, hagyma, olaj hagyma párolásához, tojás kenéshez,
|
|
|
|
|