Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hógolyó torta. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» Tésztához : 1 doboz Dr. Oetker Brownies alappor
» 3 darab tojás
» 100 g lágy margarin
» 50 ml víz
» Töltelékhez : 5 evőkanál barack- vagy narancslekvár
» Krémhez : 200 ml hideg habtejszín
» 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
» 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
» 200 g mascarpone
» Díszítéshez : 1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

A süteményt a dobozon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd a tésztát a kapcsos formába töltjük, tetejét a dobozban lévő csokoládéval megszórjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a tésztát vízszintesen kettévágjuk, alját tortatálra helyezzük. A lapot a lekvárral megkenjük, majd a felső tortalapot ráhelyezzük.
A tejszínt a Bourbon Vaníliás cukorral, majd a habfixálóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét. A krém felét habzsákba töltjük, a többivel a torta tetejét és oldalát bevonjuk. Végül a torta tetejére a félretett krémből habrózsákat nyomunk.
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, sütőpírra öntjük, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk szilárdulni. A megszilárdult mázból négyzetlapokat vágunk, majd a torta oldalát a csokoládélapokkal díszítjük.


Megjegyzés / tipp:

Az egyben sütött tésztát úgy szeljük egyenlő vastagságú tortalapokra, hogy cérnát tekerünk a tészta köré, és határozott mozdulattal összehúzzuk azt.
0 komment 5 ember kedveli haaapci
2012.12.20 07:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kapcsos sütőformát, sütőt előmelegítjük, dobozon lévő, kapcsos formába, dobozban lévő, sütő középső, süteményt megsütjük, süteményt sütőrácsra, tésztát vízszintesen, lekvárral megkenjük, felső tortalapot, habfixálóval kemény, krém felét, torta tetejét, torta tetejére, félretett krémből, tasakon lévő, megszilárdult mázból, torta oldalát, csokoládélapokkal díszítjük, egyben sütött, tészta köré, négyzetlapokat, narancslekvár, előmelegítjük, megszilárdult, megolvasztjuk, hozzákeverjük, csokoládéval, vízszintesen, előmelegítve, tortabevonót, habfixálóval, tortalapokra, sütőpapírral, Díszítéshez, kettévágjuk, habrózsákat, ráhelyezzük, szilárdulni, Töltelékhez, mascarponét, összehúzzuk, elkészítjük, mozdulattal, Tortabevonó, mascarpone, kivajazzuk, darab tojás, lágy margarin, Krémhez hideg habtejszín, tasak Oetker Habfixáló, mascarpone,
Habcsók
1 komment 20 ember kedveli
Kelt málé
0 komment 3 ember kedveli
Padlizsános zakuszka
1 komment 3 ember kedveli
Zöldséges csirkezúza
0 komment 2 ember kedveli
Hatlapos csokis !
1 komment 14 ember kedveli
Hamburger
0 komment 3 ember kedveli
Paradicsom szósz
0 komment 2 ember kedveli
Bögrés pitakenyér
1 komment 6 ember kedveli
Spárgás lasagne...
0 komment 2 ember kedveli
Habos mákos szelet
0 komment 5 ember kedveli
Majorannás zöldborsó püré
0 komment 1 ember kedveli
Obatzer (bajor sajtkrém)
0 komment 2 ember kedveli
Mákos krémes süti
0 komment 32 ember kedveli
Töltött tök görögösen.
0 komment 2 ember kedveli
Sós csiga
0 komment 7 ember kedveli
Paradicsomos csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.