Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg cukorral és ízlés szerint rummal, fahéjjal. Hagyjuk fél órát pihenni. Ha letelt az idő, botmixerrel pürésítsük és tegyük fel forrni. A kiskanál keményítőt oldjuk fel egy kis hideg vízben, majd adjuk hozzá a meggyhez, és sűrítsük be. Ne legyen zselés, maradjon egy kicsit folyósabb. Hűtsük le.
Keverjük habosra robotgéppel a mascarponet, a joghurttal (ha lehet, legyen sűrű) és a cukrokkal, majd tetszés szerint rétegezzük a két krémet.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Pár szem meggyet főzés előtt hagyjunk meg díszítésre. Figyeljünk oda, hogy a 2 krém közül egyik savanykásabb maradjon, hogy a végén a desszertünk ne legyen tömény és édes. Behűtve tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
18 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.17 11:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
meggyet magozzuk, kiskanál keményítőt, kicsit folyósabb, savanykásabb, botmixerrel, mascarponés, mascarponet, desszertünk, robotgéppel, díszítésre, rétegezzük, joghurttal, mascarpone, pürésítsük, Figyeljünk, keményítőt, folyósabb, keményítő, cukrokkal, meggyhez, fahéjjal, magozzuk, maradjon, kiskanál, Keverjük, sűrítsük, cukorral, maradjon, desszert, meggy, púpos kiskanál keményítő, kanál cukor, fahéj, krémhez, mascarpone, pohár natúr joghurt, kanál cukor, csomag vaníliás cukor,
|
|
|
|
|