Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük.
A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk.
Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!).
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőt előmelegítjük, meggy levét, sütőporral elkevert, tojásfehérjéket kemény, tojásos-lisztes masszába, tésztát vajjal, tetejére rászórjuk, előzetesen lisztbe, tojásfehérjéket, Evőkanalanként, lecsöpögtetjük, összedolgozzuk, előmelegítjük, beleforgatjuk, meggyszemeket, előmelegített, tojássárgákat, részletekben, légkeverésen, segítségével, hempergetett, porcukorral, lisztezett, előzetesen, következik, sütőporral, hozzáadjuk, rászórjuk, masszába, alaposan, elkevert, óvatosan, vigyázva, porcukor, tojás, porcukor, liszt, magozott meggy, tasak sütőpor, forró,
|
|
|
|
|